in

„După dealuri” al lui Cristian Mungiu prezentat pentru prima oara în Italia

Cea de-a IVa ediţie a festivalului de cinematografie româneasca ProCult, va debuta la Casa del Cinema în ziua închiderii festivalului MedFilm. În prim plan nimeni altul decât regizorul Cristian Mungiu, recent premiat la Cannes cu pelicula „După dealuri” inspirata din romanul „Spovedanie la Tanacu” de Tatiana Niculescu Bran.

Cristian Mungiu premiat la Cannes pentru cel mai bun scenariu şi cea mai bună interpretare feminină/ TRAILER

O noua pelicula shock prin care tânarul regizor face un pas înainte în procesul de igiena sociala în România postdecembrista. În aceeaşi seara vor fi prezentate scurtmetrajele „De azi înainte” de Dorian Boguta, „Maica Domnului de la parter” de Andrei Cohn si filmul de animatie „Grand Cafè” de Bogdan Mihaiescu.

VIDEO Filmul "După dealuri" este propunerea României la premiile Oscar

Mungiu, criticat de biserică: "Filmul 'După dealuri' este o ruşine"

O scurta avanpremiera a festivalului ProCult, care va avea loc între 22 si 25 noiembrie la Accademia di Romania, cu patru sectiuni tematice: – „Transparente” dedicata documentarelor, „Cinemagia” pentru scurtmetraje, „Metamorfoze” penetru lungmetraje si „Lumini” pentru filmele de animatie.

În program filme de: Lucian Georgescu, Cristian Nichitus, Raluca David, Tudor Chirila, Cristina Tilica, Gabriel Sârbu, Oana Gheorghiu, Vlad Sandu, Adrian Sitaru etc.

Sursă Accademia di Romania

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Manifestul diasporei în prag de alegeri VIDEO

Studenţii români şi basarabeni din Bologna, împreună pentru „o schimbare de mentalitate”