in

Rareş Bogdan contra Guvernului: „Doar dacă ești nebun, trimiți 15.000 de români în Italia. Sunt riscuri pentru sănătatea lor”

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, consideră că românii nu trebuie să plece, în plină pandemie, la munci agricole în Italia sau Germania.

„O imbecilitate! Daca tot au venit acasa, sa ii pastram si sa dezvoltam Agricultura romaneasca. Aici, producatorii si cultivatorii duc lipsa de forta de munca si noi ne trimitem forta de munca pentru agricultura in Italia si Germania. Nu stiu cine a luat decizia, insa oricine af fi, este un imbecil. Si Nuuuu in Veneto, este una dintre regiunile din Nordul Italiei care au fost in epicentrul infectrailor cu COVID19.

Mai bine chemati marii agricultori romani si producatori/cultivatori si analizam daca le putem da salarii apropiate cu cele de acolo, minus 200/300 eur care reprezinta chiriile si cheltuielile ca nu sunt oamenii acasa si ne dezvoltam in sfarsit Agricultura!!!!!! Nu putem sa importam in continuare patrunjel, ceapa, cartofi, usturoi si drojdie! Parem imbecilii planetei. Si inca ceva, BLOCATI acum exportul de cereale si faina! In ultimele 3 saptamani au fost exportate cantitati uriase de faina si cereale prin Portul Constanta”, a scris, pe Facebook, Rareș Bogdan.

După acuzația de „imbecilitate”, într-o declarație pentru Libertatea, europarlamentarul PNL a acuzat Guvernul de „nebunie”: “Nu ai de ce să dai drumul la 15.000 de români, să plece în Italia, decât dacă eşti nebun. Asta trebuie să înceteze. Eu mă voi opune vehement, mai ales acum, în stare de urgenţă, şi cu curse speciale”, a declarat Rareş Bogdan pentru Libertatea.

Europarlamentarul a arătat că a avut discuţii şi cu ministrul Muncii, cu ministrul Agriculturii şi cu premierul Ludovic Orban, pe această temă. “Le-am spus clar, nu daţi drumul, pentru că sunteţi inconştienţi. Dacă le daţi drumul, le riscaţi sănătatea, în primul rând”, a spus Rareş Bogdan.

„În Italia şi Saxonia este cerere de muncitori pentru cules de sparanghel, 18.000 în Germania, în Italia, 16.000 de muncitori, în Veneto, regiune învecinată cu Lombardia, cu Piemont, cea mai afectată zonă de epidemia de coronavirus. Din punctul de vedere al sănătăţii oamenilor nu avem de ce să îi lăsăm să meargă într-un loc unde, până acum câteva zile, a fost focar şi unde nu s-a stins nici acum epidemia, pentru că doar au redus morţii de la 900 la 400 sau 500, dar asta nu înseamnă că s-a stins acest focar. Deci, din punctul de vedere al securităţii individului, al fiecărui român, nu avem dreptul să îi trimitem acolo”.

“Nu avem motive să dăm aceste curse speciale, chiar dacă sunt plătite de angajatorii italieni, sau nemţi, pentru a da drumul muncitorilor români”, a mai declarat Rareş Bogdan.

Statul român trebuie, în acest moment, să găsească soluţii pentru sutele de mii de români care au revenit în ţară şi care doresc să muncească şi să rămână aici. Soluţia este să aduni toţi marii agricultori români, îi aduci pe marii cultivator, procesatori şi le spui: „Oameni buni, v-aţi plans că aţi adus mână de lucru din Sri Lanka, din Pakistan, Nepal. În sfârşit, aveţi la dispoziţia voastră oameni care vor să lucreze, pentru că au venit acasă, sunt sute de mii. Vă rog să spuneţi, ce oferte financiare aveţi pentru ei, pentru că în Italia şi în Germania primesc banii ăştia”.

Rareş Bogdan a afirmat că a discutat cu românii care muncesc în alte ţări şi ştie că aceştia ar prefera să rămână în ţară, chiar dacă vor primi cu 200 sau 300 de euro mai puţin decât luau în străinătate.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

https://ziarulromanesc.de/comunitate/export-de-romani-in-germania-rares-bogdan-a-explodat-cine-a-luat-decizia-e-un-imbecil/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ambasada României la Roma: NU a fost încheiat vreun acord privind sosirea, în Italia, a unor lucrători români

Medicii români trimiși în Italia, șocați de realitatea din Lombardia: ”Noi, în România, stăm ok față de cum e aici”