in

Ambasada României la Roma: NU a fost încheiat vreun acord privind sosirea, în Italia, a unor lucrători români

În contextul în care Coldiretti, asociația italiană a cultivatorilor, a anunțat că vor veni 15.000 de sezonieri români, conform unui acord cu autoritățile române, Ambasada României la Roma neagă că s-ar fi semnat vreun acord.

Discuţiile dintre Ambasada României în Italia şi asociaţiile de producători agricoli din această ţară au avut ca scop sprijinirea lucrătorilor români din Italia, având în vedere prezenţa în Peninsulă a unor cetăţeni români care au fost afectaţi de restrângerea activităţii economice, în contextul COVID-19.

În cadrul acestor discuţii, nu au fost avansate propuneri de cifre şi nu a fost încheiat vreun acord privind sosirea, în Italia, a unor lucrători români, ambasada neavând o astfel de atribuţie, precizează reprezentanţa diplomatică a României la Roma, joi, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

”România reiterează disponibilitatea de colaborare cu Italia pentru a identifica o soluţie, pe fondul complexităţii fără precedent din statele noastre.

Orice soluţie trebuie sa se încadreze în regulile prevăzute de ordonanţele adoptate de Guvernul României pentru gestionarea efectelor epidemiei de COVID-19”, afirmă Ambasada în reacţie la unele informaţii publicate în presă referitoare la lucrătorii sezonieri români în sectorul agricol.

Ambasadorul României în Republica Italiană, George Bologan, a avut, la 6 aprilie, o întâlnire de lucru cu ministrul italian pentru politici agricole, alimentare şi forestiere, Teresa Bellanova.

În cadrul discuţiei, ambasadorul a sugerat autorităţilor italiene să aibă în vedere şi forţa de muncă română deja prezentă în Italia, ţinând cont de posibilitatea de a redirecţiona cetăţenii români care au rămas fără o sursă de venit, în contextul COVID-19, către oportunităţile de muncă în domeniul agricol.

În postarea de joi se subliniază că problematica lucrătorilor români din Italia este în permanenţă în atenţia Ambasadei României în Italia, prioritară fiind asigurarea respectării drepturilor şi a protejării statutului acestora.

(agerpres.ro)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia dă înapoi, au crescut din nou decesele, crește numărul infectaților, scad vindecările

Rareş Bogdan contra Guvernului: „Doar dacă ești nebun, trimiți 15.000 de români în Italia. Sunt riscuri pentru sănătatea lor”