in

În interesul muncitorilor agricoli români din Italia, întâlnire între ministrul italian pentru politici agricole și ambasadorul României

Ambasadorul României în Republica Italiană, George Bologan, a avut, la 6 aprilie 2020, o întâlnire de lucru cu ministrul italian pentru politici agricole, alimentare și forestiere, Teresa Bellanova. Întâlnirea a avut loc la solicitarea părții italiene, în spiritul consultărilor constante între Ambasadă și instituțiile italiene.

Șeful misiunii diplomatice a luat notă de mesajul transmis de partea italiană privind prezența lucrătorilor români pe piața agricolă din Italia, asigurând partea italiană că acest mesaj va fi transmis autorităților competente române. Totodată, a semnalat importanța aplicării corecte și complete a măsurilor adoptate de Italia în contextul pandemiei de Covid-19, măsuri menite să protejeze inclusiv lucrătorii români în această perioadă și a căror aplicare aduce beneficii tuturor părților implicate.

Ambasadorul George Bologan a subliniat, de asemenea, implicarea constantă a Ambasadei României la Roma pentru a asigura respectarea drepturilor contractuale ale tuturor lucrătorilor români care se află în Italia, garantându-se astfel condiții de siguranță la locul de muncă, cu atât mai importante, având în vedere riscurile cauzate de noul Coronavirus.

Diplomatul român a invitat autoritățile italiene să aibă în vedere, în primul rând, forța de muncă română prezentă în Italia, ținând cont că există cetățeni români care se află deja în Peninsulă și care au fost afectați de restrângerea activității economice, în contextul Covid-19.

Ministrul italian pentru politici agricole, alimentare și forestiere, Teresa Bellanova, a transmis asigurări din partea autorităților italiene privind respectarea drepturilor contractuale ale muncitorilor agricoli români, subliniind totodată aprecierea pentru contribuția fundamentală a acestora la piața agricolă italiană.

Ambasada României în Republica Italiană are în permanență în atenție problematica lucrătorilor români din Italia și, alături de autoritățile italiene competente, întreprinde demersuri pentru respectarea drepturilor și protejarea statutului acestora.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sicilia, un român i-a cumpărat alimente unui italian aflat în dificultate, rămas fără locul de muncă

Virusul a secerat 16.500 de vieți în Italia, peste 600 de decese în ultimele 24 de ore. Dar sunt peste 22.000 de persoane vindecate