in

Sicilia, un român i-a cumpărat alimente unui italian aflat în dificultate, rămas fără locul de muncă

Adrian, un român din Sicilia, a sărit în mai puțin de cinci minute în ajutorul lui Daniele, un italian rămas fără venit și care nu își găsea de lucru din cauza coronavirusului. Întreaga poveste s-a petrecut în Gela, un oraș cu aproximativ 75.000 de locuri.

Conform Quotidiano di Gela, citat de observator.tv, Daniele și-a povestit situația extrem de dificilă în care a ajuns. Cap de familie rămas fără loc de muncă înainte de pandemia de coronavirus, bărbatul și-a căutat de lucru însă locurile de muncă au fost înghețate din cauza pandemiei. Astfel, Daniele a ajuns să fie obligat să se descurce doar cu un ajutor social de 55 de euro.

Povestea l-a impresionat atât de mult pe Adrian, un român din Sicilia, încât în mai puțin de cinci minute a intervenit și l-a dus pe Daniele la cumpărături. I-a umplut un cărucior cu produse, din banii lui, și chiar i-a cumpărat un ou de ciocolată, de Paște, și cărți de colorat pentru fiica lui.

Ulterior, proprietarul unui magazin alimentar, care a dorit să rămână anonim, a sărit și el în ajutorul lui Daniele și l-a înștiințat că se poate aproviziona de la magazinul său de câte ori are nevoie, până când trece pandemia de coronavirus.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ada Zanusso

Are 103 ani, a supravieţuit gripei spaniole şi acum a învins virusul: «Cineva de acolo, de sus, a uitat de mine»

În interesul muncitorilor agricoli români din Italia, întâlnire între ministrul italian pentru politici agricole și ambasadorul României