in

Are 103 ani, a supravieţuit gripei spaniole şi acum a învins virusul: «Cineva de acolo, de sus, a uitat de mine»

Ada Zanusso
Ada Zanusso

O femeie din nordul Italiei, care va împlini vârsta de 104 ani în luna august, a învins maladia cauzată de noul tip de coronavirus, a anunţat cotidianul italian La Repubblica. Ada Zanusso s-a îmbolnăvit la începutul lunii martie în Residenza Maria Grazia, un azil pentru bătrâni din nord-vestul provinciei Biella, situat la o distanţă de aproximativ 100 de kilometri vest de oraşul Milano, scrie Agerpres. Alţi 21 de rezidenţi din acelaşi azil au murit din cauza COVID-19, relatează La Repubblica. “Cineva de acolo, de sus, a uitat de mine”, a declarat Ada Zanusso, citată de acelaşi cotidian italian.

Potrivit unuia dintre cei patru fii ai ei, Giampiero, care a ţinut legătura cu mama lui prin intermediul apelurilor video, Ada Zanusso “citeşte în continuare fără să poarte ochelari, este curioasă şi vrea întotdeauna să ştie ce facem”.

“Acum s-a recuperat bine şi medicii sunt de părere că ea este cea mai vârstnică persoană din lume care s-a vindecat de COVID-19”, a adăugat fiul ei, citat de tabloidul britanic The Sun.

Bătrâna a supravieţuit şi pandemiei de gripă spaniolă din perioada 1918 – 1920. Alte două femei care au împlinit de curând vârsta de 103 ani s-au vindecat de COVID-19: Zhang Guangfen, din oraşul chinez Wuhan, şi o iraniancă a cărei identitate nu a fost dezvăluită, au adăugat jurnaliştii de la The Sun. 

O localitate din apropierea Romei a fost închisă complet. ”A venit armata și a spus că nimeni nu intră, nimeni nu iese”

Sicilia, un român i-a cumpărat alimente unui italian aflat în dificultate, rămas fără locul de muncă