in

România trimite 15.000 de muncitori sezonieri pe câmpurile din Italia. Agricultorii italieni vor mult mai mulți

„Autoritățile de la București au aprobat trimiterea a peste 15.000 de muncitori sezonieri pe câmpurile agricole din regiunea Veneto, în nordul Italiei”. Asociația Coldiretti (nr Confederația italiană a cultivatorilor direcți) salută, cu satisfacție, vestea sosirii forței de muncă din România, transmite publicația italiană Wine News, citată de g4media.ro.

Publicația a calificat informația drept ”o gură de oxigen” venită după întâlnirea care a avut loc, luni după-amiază, între ambasadorul României în Italia, George Bologan și ministrul Agriculturii, Teresa Bellanova. Cel mai Înalt reprezentant diplomatic de la Bucureștiului a confirmat că „România este alături de Italia și există disponibilitatea de a găsi soluții” și că „agricultura rămâne o opțiune pentru solicitanții de locuri de muncă”.

Cei 15.000 de muncitori care vor sosi, chiar dacă importanți, vor satisface doar parțial o nevoie prezentă la scară națională, mai scrie publicația italiană.

Nu trece nicio zi în care să nu se lanseze o nouă alarmă din lumea agricolă, cu asociațiile agricole în frunte.

„Facem un ultim apel către factorii de decizie din politică pentru a găsi soluții urgente la problema lipsei de forță de muncă de pe câmpuri. Nu mai avem timp, riscăm ca produsul să nu ajungă pe rafturi în următoarele săptămâni”, explică Giorgio Mercuri, președintele Alianței Cooperativelor Agroalimentare din Italia.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Ludovic Orban recunoaște că s-au întors mulți infractori: ”Vom avea programe de integrare a lor”

Torino, român de 47 de ani, mărturie de pe patul de spital: ”De când am fost depistat cu Covid-19 am slăbit 17 kg”