in

William Brînză: „PSD-ul a atacat întotdeauna diaspora „

În ultimul interviu de campanie, deputatul William Brînză vorbeşte pentru prima dată în termeni polemici despre adversarii politici. El spune că românii au emigrat din cauza PSD, un partid care a atacat mereu diaspora. Vă prezentăm şi mesajul de 1 Decembrie al candidatului ARD adresat românilor din străinătate.


Domnule Brînză, suntem în ultima săptămână de campanie. Aţi reuşit să vă transmiteţi mesajele?

«Ca şi în ultimii 4 ani de mandat, şi în această ultimă săptămână de campanie sunt în mijlocul comunităţilor româneşti. Şi ca întotdeauna sunt impresionat de sprijinul lor.

William Brînză şi-a început campania în Sicilia: „Pe mine faptele mă recomandă”

Colegiul Europa de Vest este cel mai mare pentru alegerile parlamentare din România. Paradoxal, cel mai colegiu electoral din România este în afara ţării.

Circa trei milioane de români trăiesc aici. Sunt împrăştiaţi peste tot. Din Portugalia în Italia, din Germania în Franţa, din Grecia în Spania sau Marea Britanie. Unii dintre ei sunt departe, nu au prezenţă în viaţa comunităţii. Fie din cauza distanţei, fie că pur şi simplu nu vor. Mulţi dintre ei au plecat cu răni din România. Răni nevindecate nici azi…»

„Emigraţia românească oriunde te-ai duce în lumea asta este anti-PSD”

Răni produse de cine?

«Sunt două grupuri masive de emigranţi după decembrie 1989. Primul după mineriada din 13-15 iunie 1990. Mulţi au plecat atunci îngroziţi de crimele regimului Iliescu. Al doilea val important, în perioada 2000- 2004. Tot din cauza PSD.

Emigraţia românească oriunde te-ai duce în lumea asta este anti-PSD, fiindcă mulţi acuză pe bună dreptate neobolşevismul acestui partid, care s-a reformat prea puţin în ultimii ani. Oamenii s-au schimbat, Iliescu a trecut aparent în planul doi, obiceiurile însă au rămas aceleaşi. Lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba.»

Şi atunci de ce USL a trimis în Colegiul Europa de Vest un pesedist, în persoana folkistului Victor Socaciu?

«Ca să sfideze. Ei cred că sub umbrela USL poate fi uşor marcat un pesedist. Am văzut vineri seara, la B1 tv, un fragment din gândurile acestui tovarăş. Zicea cu patos pesedistul: poporul nu are voie să hotărască. Mai avea puţin şi cerea introducerea votului cenzitar. Asta e gândirea lor! Totalitară!

Sper ca românii din străinătate să nu se lase păcăliţi de aceeastă şarlatanie tipic comunistă. PSD-ul a atacat întotdeauna diaspora. Sunt sigur că vă amintiţi de propunerile lui Adrian Năstase privind excluderea diasporei de la vot. Şi nu numai Năstase a propus asa ceva. La cei din PSD e un punct fix în gândire: totul pentru distrugerea diasporei.

Moştenitorul partidului comunist nu se dezminte. Cum spunea scriitoarea Hertha Muller în weekend în The Guardian: nişte stalinişti…»

De candidaţii liberali ce părere aveţi?

«Evident că reprezintă cu totul altceva. Şi sper ca alianţa de conjunctură de acum cu PSD, în viitor să se distrugă. Natural noi şi ei suntem de dreapta. Mi-ar plăcea să îl am partener în viitorul Parlament pe senatorul Cristian David de la PNL. Chiar dacă există şi puncte de vedere diferite, în principiu vorbim aceeaşi limbă.»

William Brînză: „Senatorul Viorel Badea nu are susţinerea mea, mi l-aş fi dorit alături pe Cristian David”

Interesant ce spuneţi…

«Aş mai sublinia un lucru. Cred că deja când acest interviu a apărut s-a realizat unul din punctele la care am ţinut cel mai mult. Anume ca cei din diaspora să participe activ la programul meu. Am iniţiat un concurs din care am ales 10 idei pentru programul meu privind Diaspora. Împreună cu jurnalişti de calibru din ţară, dar şi din străinătate.

Aceste 10 puncte vor fi piatra de temelie a programului meu! Aşa cum am prezentat acum la patru ani de mandat cele 400 de acţiuni din timpul primului mandat, aşa voi face şi la finalul celui de-al doilea mandat, care sper să fie mai bun decât primul.»

Care este mesajul dvs. pentru electorat?

«Pe 9 decembrie vă aştept pe toţi la secţia de vot. Votându-l pe William Brînză, votaţi un membru al familiei, un prieten! Pentru că noi, cei din străinătate, formăm o mare familie, prietenoasă, sinceră, unită şi de neînvins!»



Mesajul deputatului WILLIAM GABRIEL BRÎNZĂ cu ocazia Zilei Naţionale a României

Dragii mei români,

România de azi este mai mult ca niciodată România noastră, a celor care credem că viitorul este în mâinile noastre. Am dovedit asta muncind cinstit, aici pe pământ străin pentru că ţara noastră, din cauza unor nedemni politicieni, nu putea să ne ofere nici puţinul pe care ni-l doream. Dumneavoastră şi cu mine am înţeles că trebuie să punem umărul, să ne sacrificăm sănătatea, poate şi familia şi să dorim totul pentru a ajuta România.

Sunt sigur că am procedat corect pentru că, prin efortul nostru am cinstit ţara şi am făcut precum bunicii noştri care la nevoie au dat sânge pentru ca România să fie mândră de noi. Astăzi sunt sigur că ţara se mândreşte cu noi cum şi noi ne mândrim cu România.

William Brînză, atac la DRP şi TVR Internaţional: „Cheltuie banii de pomană”

Vă înţeleg pe fiecare pentru că am fost un „pionier” pe meleaguri străine, mai exact în Franţa anilor 1991-1993. Am îndurat gerul dormind pe sub poduri, prin case părăsite şi am muncit din greu pentru o bucată de pâine.

De fapt noi între noi ne cunoaştem. Este greu să ne mai spună cineva doctrine sforăitoare şi să mai fim păcăliţi de cei care, din fotolii călduţe spun: Da… ştiu că vă este greu, îmi pasă de voi!”.

Noi avem mult bun simţ şi prin urmare nu-i vom răspunde la mitocănia lui, dar ştim cum vom vota pe 9 decembrie 2012.

Vom reveni în România atunci când noi vom dori şi vom conduce această ţară, dacă nu noi, copiii noştri în mod sigur.

„Suntem inteligenţi, liberi, incoruptibili”

România este a noastră, a celor care ştim să o preţuim şi să muncim pentru ea. Suntem inteligenţi, liberi, incoruptibili. Familia noastră, a celor din străinătate, va învinge şi de data aceasta şi nimeni nu va putea să ne destrame.

Pe 1 decembrie 2012 când ne vom întâlni unul cu celălalt vom decide viitorul României! O Românie care în viitorul apropiat îi va hrăni pe cei care astăzi ne sunt „şefi”, aici, pe pământ străin.

Dumnezeu să binecuvânteze „Diaspora” şi poporul român!

Prietenul dumneavoastră,

WILLIAM GABRIEL BRÎNZĂ

Candidat ARD pentru Camera Deputaţilor
la alegerile din 9 decembrie 2012.
Pozitia 1 pe buletinul de vot.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

“Suntem prostoboi în Foamecraţie”- din experienţa unui român în Italia

Ucis pentru un Rolex: arestată prietena româncă