in

Titus Corlăţean: Prezenţa la vot în Diaspora a fost „rezonabilă”

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a declarat marţi că prezenţa la vot a românilor din Diaspora a fost una "rezonabilă" şi că îşi doreşte, în cazul în care va ocupa aceeaşi funcţie în noul Guvern, ca MAE să "performeze mai profesionist", scrie Agerpres.
 
"Ţinând cont de faptul că am organizat votul într-un număr important, mare, de secţii de votare – 306, aş spune că este o prezenţă bună, rezonabilă. Este o prezenţă care, în orice caz, se încadrează în limita obişnuită a prezenţei la vot în străinătate care constant a variat între 60.000 – 100.000, 150.000 la momentul alegerile prezidenţiale, turul doi, dar acolo a fost o încărcătură cu totul specială. Deci, a fost o prezenţă bună care încă o dată spunem că există un anumit grad de implicare pe care, însă, dorim să-l dezvoltăm", a afirmat ministrul de Externe, întrebat cu privire la prezenţa la alegerile parlamentare a românilor din străinătate.
 
Corlăţean a adăugat că există mult mai mulţi români care trăiesc în străinătate, opinând că gradul lor de informare poate ar trebui să fie sprijinit prin activitatea partidelor politice din România, de o manieră mai consistentă.
 
Cât priveşte obiectivele pe care MAE ar trebui să le aibă în 2013, dacă va rămâne ministru de Externe, Corlăţean a punctat că ar vrea ca instituţia să performeze "mai profesionist".
 
"Îmi doresc ca MAE, o instituţie care trebuie să rămână de elită în administraţia românească, să performeze mai profesionist, să există o dinamică mult mai substanţială, pentru că interesele României trebuie susţinute într-o perioadă de criză economică mondială, într-o perioadă de reaşezări ale centrelor de putere. Trebuie susţinute printr-o diplomaţie profesionistă şi activă. Cred eu există o echipă profesionistă în MAE care îşi va face treaba", a spus Corlăţean.
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Muncitori români în grevă la Vicenza nu şi-au primit salariile de 3 luni

ICR revizuieşte modul de selecţie a autorilor pentru programul de traduceri