in

Liga Nordului din Este atacă: „Opt români au pus stăpânire pe spital”

Frigul care s-a abătut în zilele de Crăciun asupra nordului Peninsulei i-a împins pe opt cetăţeni români, fără domiciliu stabil, să se refugieze în timpul zilei într-un spital din localitatea Este, lângă Padova. Reacţia Ligii Nordului a fost aproape imiediată. Două consiliere locale, Paola Goisis (foto1) şi Orietta Ravazzolo (foto2) s-au dezlănţuit asupra grupului de români, cerând ca ei să fie alungaţi din structura sanitară publică. Primarul localităţii a luat act de plângerea înaintată de Liga Nordului, dar a răspuns că nu poate face nimic, pentru că legea nu îi permite, iar românii respective au cetăţenie europeană, deci nu pot fi “alungaţi”.

"Colonie de români"

“Îngheţul a împins o colonie mică de cetăţeni români fără domiciliu să caute un adăpost în incinta spitalului. Grupul, format in opt persoane de ambele sexe, staţionează la parterul spitalului, pe băncile rezervate pacienţilor clinicii, care aşteaptă să fie consultaţi. Cei opt folosesc baia spitalului şi primele neajunsuri s-au văzut imediat. Toaletele s-au înfundat şi a fost necesară intervenţia unei echipe de instalatori pentru a le repune în folosinţă”- se arată în comunicatul Ligii Nordului.

Urmează alte detalii şi supoziţii considerate tot atât de relevante şi periculoase de către cele două consiliere: “pacienţii spitalului stau departe de toalete, pe de o parte de frică, pe de altă parte din cauza mirosurilor neplăcute. În aceste zile a crescut şi numărul furtişagurilor în spital- să fie o coincidenţă? Temerile și îngrijorarea persoanelor care frecventează structura cresc pe zi ce trece- Seara, holul spitalului  devine o țară a nimănui, pe care cei opt au pus stăpânire. Şi angajaţii sunt sunt intimidaţi de prezenţa românilor. Medicii şi asistentele, de frică să nu li se intâmple ceva, evită să se deplaseze singuri de la o secţie la alta. Primăria trebuie numaidecât să facă ceva urgent: nu e posibil ca să intri într-un spital şi să-ţi fie frică”.

"Noi urmăm situația semnalată de mai mult de o săptămână", a răspuns primarul Giancarlo Piva, citat de publicaţia “Il Mattino di Padova”, precizând că e probabil ca românii să provină dintr-o tabără de nomazi din apropiere. “Din păcate, continuă primarul-  nici spitalul şi nici noi nu avem armele necesare (sic!) pentru a combate acest fenomen, deoarece spitalul este un loc public. Mai mult, dacă ţinem cont de faptul că eu sunt cetăţeni europeni, chiar suntem cu mâinile legate”.

Comentarii rasiste

Articolul publicat de “Il Mattino di Padova” a declanşat reacţia unor cititori, care au comentat situaţia cu un ton rasist: “Să plece în ţara lor” sau “să le găsim loc la o altă secţie a spitalului: la morgă”, “O ciomăgeală bună şi apoi acasă cu ei” sau: “să redeschidem camerele cu gaz”.

Miruna Căjvăneanu

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Accident rutier: a murit în faţa copiilor şi a soţului

Gianina Ghiuţă: „L-am întâlnit pe celebrul actor de la Bollywood, Amitabh Bachchan” VIDEO