in

Gianina Ghiuţă: „L-am întâlnit pe celebrul actor de la Bollywood, Amitabh Bachchan” VIDEO

La începutul lunii decembrie a avut loc la Florenţa cea de-a XII-a ediţie a Festivalului de film indian, organizat în colaborare cu primăria oraşului, sub egida “River to river”.

 

Invitat de onoare a fost celebrul actor şi regizor de la Bollywood Amitabh Bachchan. La festival a fost invitată să danseze şi o româncă: Gianina Ghiuţă, mediatoare culturală din Roma, pasionată de cultura indiană. Gianina a avut astfel ocazia să vorbească şi să-l cunoască pe actorul indian, de filmele căruia era îndrăgostită încă din adolescenţă.

“Am aflat despre eveniment de la Valentina Manduchi, o italiancă talentată şi îndrăgostită, la fel ca mine, de cultura indiană. Ea are o şcoală de dans indian la Roma şi îmi este profesoară. Ea ne-a spus de festival şi ne-a invitat- pe câteva din eleve- să mergem la Florenţa pentru a dansa în grup. Am acceptat imediat. Astfel, am participat la primul “flashmob” indian dansând chiar în sală, printre spectactori. Un “bollymob”, cum l-au numit organizatorii, care a fost foarte apreciat de public”.

Dans indian la Roma cu Gianina Ghiuţă

După spectacol, organizatoarea flashmob-lui a ţinut să o felicite pe Gianina Ghiuţă:  “Rama Kaur Iurilli e născută în Italia, dar e căsătorită cu un indian. M-a auzit cântând şi mi-a propus să colaborez cu ea în luna martie, când organizează venirea la Roma a unui celebru dansator indian, Karan Pangali”.

Însă momentul cel mai emoţionant a fost întâlnirea cu Amitab Bachchan: “îl cunosc încă din copilărie, pe vremea când, cu sufletul la gură, îi vizionam filmele cu mare drag…Cu puţina enegleză pe care o ştiu,  am reusit să-i zic despre pasiunea mea pentru cultura indiană. Mi-a răspuns, că, dacă vrei ceva cu adevărat şi-ţi place, poţi să-ţi realizezi visul. M-a strâns prieteneşte de umeri, urându-mi mult noroc! Dă Doamne, am răspuns!”

Pasiunea Gianinei pentru dansul indian a fost pusă şi în folosul comunităţii: “Înainte de Crăciun am fost invitată să prezint un dans indian pe scenă, în cadrul unui spectacol de binefacere organizat la Tivoli. Toţi banii adunaţi au fost donaţi copiilor bolnavi de cancer de la spitalul din localitate, deci am contribuit şi eu într-o mică măsură, prin dansul meu, la ajutorarea acelor copii!”

Acum, Gianina şi-ar dori să interpreteze câteva melodii care să fie introduse în coloana sonoră a unui film de la Bollywood: “Mi s-a spus că vocea mea seamănă cu aceea a unei actriţe indiene care a murit foarte tânără, şi avea un timbru cu totul aparte. Voi merge mai departe, mă vor perfecţiona şi voi colabora cu artişti din India şi nu numai şi, cine ştie… mai devreme sau mai târziu visul mi se va împlini”.

Miruna Căjvăneanu

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Liga Nordului din Este atacă: „Opt români au pus stăpânire pe spital”

Angajatorii străini caută muncitori pentru construcţii. Salarii de 1.500 de euro