in

Zidarul român mort lângă un șantier din La Spezia muncea la negru, patronul albanez anchetat pentru omor din culpă

Acuzația este clară: procurorul susține că Gheorghe Diaconu – zidarul român, în vârstă de 48 de ani, care a murit la Monterosso, în La Spezia, după ce a căzut într-o râpă de ziua Republicii – nu a fost acolo să ia o scară, ci venise să muncească „la negru”.

Carabinierii l-au anunțat pe Arelion Divjaka, întreprinzător albanez, în calitate de șef al firmei care construiește o casă pe poteca care duce spre Colle di Gritta: șantierul este amenajat la câțiva metri de locul unde muncitorul român și-a pierdut viața. Acuzația este de omor din culpă, se presupun carențe de securitate la locul de muncă.

În anchetă există mai multe infracțiuni cercetate: în raportul de sechestru a zonei, se face referire la ipoteza de „favorizare”. Carabinierii consideră că unele dintre declarațiile adunate la început pentru a reconstrui incidentul sunt false și, mai ales, făcute pentru a încerca să devieze ancheta.

„Poate că cineva nu știa, dar alții ar fi putut minți în mod specific”, observă un anchetator. În curând, numărul suspecților ar putea crește.

Procurorul adjunct Federica Mariucci a decis să se efectueze autopsia pe corpul lui Diaconu. La examinarea cadavrului ar putea participa și un consultant numit de întreprinzătorul cercetat.

Carabinierii au reușit să contacteze, prin consulat, cea mai apropiată rudă a zidarului român: este fiul în vârstă de 27 de ani care locuiește în Germania.

Examinarea va fi efectuată de patologul criminalist Susanna Gamba și este un pas fundamental pentru a reconstrui dinamica exactă a faptelor. La început, colegii de muncă români ar fi spus poliției că Diaconu nu era acolo pentru a lucra, ci pentru a lua o scară pentru a o duce în altă parte.

Reamintim că în 2 iunie la Monterosso, în provincia La Spezia, Gheorghe Diaconu, zidar român de 49 de ani, cu domiciliul în Mulazzo, a murit după ce a căzut în gol de la circa 5 metri.

Potrivit primelor reconstituiri (dovedite false), ar fi venit să ia o scară de pe șantierul din apropierea locului unde a murit, de la colegii lui români.

Ar fi vrut să facă pipi, și a ieșit de pe poteca aflată la marginea unei râpe, și ar fi căzut în gol, a fost varianta inițială a faptelor.

La sosirea salvării, din nefericire, bietul om era mort deja, din cauza traumatismelor cranio-faciale, cervicale și a altor zone cauzate de impactul căderii.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
maşinile înmatriculate în străinătate ridicate

Maşinile înmatriculate în afara României şi nefolosite mai mult de şase luni vor fi ridicate

Italia, accident înfiorător pe A1, patru morți și patru răniți grav, TOȚI ROMÂNI, din aceeași familie