in

Moarte absurdă a unui muncitor român la Monterosso: a sărit peste un zid și a căzut în gol

Accident mortal în 2 iunie la Monterosso, în provincia La Spezia. Un zidar român de 49 de ani, Gheorghe Diaconu, cu domiciliul în Mulazzo, a murit după ce a căzut în gol.

Vegetația luxuriantă de la marginea unei poteci l-a trădat. A sărit peste un zid și a crezut că mai există pământ sub plante. A căzut în gol, de la o înălțime de circa 5 metri. Nu s-a mai putut face nimic, în ciuda alarmei dată imediat de un trecător. Au sosit voluntarii de salvare alpină, pompierii, poliția și personalul medical.

La sosirea salvării, din nefericire, bietul omera mort deja, din cauza traumatismelor cranio-faciale, cervicale și a altor zone cauzate de impactul căderii.

Trupul zidarului a căzut la baza unui zid. Potrivit carabinierilor, la originea accidentului ar putea fi intenția zidarului de a merge într-o zonă mai ferită să facă pipi. O ipoteză.

Cu siguranță nu este un accident de muncă ca urmare a nerespectării normelor de siguranță. Gheorghe, angajat al unei firme cu lucrări în desfășurare în La Spezia, a plecat dimineața devreme la Monterosso pentru a prelua o scară pe care de câteva zile o împrumutase unor colegi români. Când a căzut,trebuia să ajungă la șantier și să ia scara. Și-a pierdut viața în apropiere.

Ultimul său semn de viață a fost un strigăt, auzit de rezidenții din jur. Recuperarea cadavrului a fost efectuată de pompieri cu utilizarea unui sac special și a unei tărgi folosite pentru salvare alpină.

Gheorghe locuia în Mulazzo; era tatăl unui fiu în vârstă de 27 de ani, cu domiciliul în Germania. Tânărul a fost informat despre tragedie pe cale consulară, activată de carabinieri. Magistratul de serviciu Federica Mariucci nu a dispus, cel puțin până acum, o autopsie.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
pensie străinătate

Lucrezi în străinătate? Află ce drepturi de pensie ai şi când te poţi pensiona

S-a întors în Italia după câteva luni, o româncă și-a găsit casa ocupată de extracomunitari