in

Alianţa Lega Nord – PDL

Sorin Cehan

Atenţie la portofele. Anunţul ar fi potrivit pentru staţii de metrou sau pieţe frecventate de turişti unde mişună hoţii. Dar ar fi la fel de util dacă ar fi afişat la intrarea în sediile unor partide politice.

Lega Nord vrea să dea atacul la portofelele imigranţilor, prin taxarea banilor trimişi în ţările de origine. 1% din banii trimişi prin Western Union sau Moneygram, să intre la bugetul de stat, pentru sprijinirea asociaţiilor de voluntariat care se ocupă tocmai de imigranţi. Deputatul leghist Gianluca Buonanno, care a făcut propunerea, spune că banii ar fi apoi utilizaţi „în sprijinul serviciilor sociale promovate de organizaţiile de voluntariat în colaborare cu instituţiile locale”.

Propunerea seamănă izbitor cu cea a deputatului PDL William Brînză, care a propus o taxă tot de 1% din banii trimişi de imigranţi în România, pentru finanţarea proiectelor asociaţiilor din diaspora. Deputatul Brînză susţinea ca banii astfel adunaţi „să se întoarcă la românii din străinătate, prin susţinerea financiară a proiectelor şi a programelor destinate promovării culturii naţionale în rândul comunităţilor româneşti din străinătate”.

Dacă ambele propuneri ar fi aprobate, am plăti 1% în Italia la trimitere, apoi 1% în România la primire. Spre binele nostru, ni se spune, banii ar fi cheltuiţi pentru sprijinirea comunităţilor.

Partidele se aliază pe baza doctrinelor, a principiilor, a programelor, a unor planuri concrete. Când viziunile coincid până la virgulă, aşa cum e cazul taxei de 1%, atunci o alianţă ar fi în firea lucrurilor. PDL-ul românesc al lui Boc şi Băsescu era considerat un partener pentru PdL-ul lui Berlusconi. Există însă semne că partnerul natural în Italia al PDL românesc este Lega Nord.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Victor Durac, eroul din Barletta

Fotoreportaj/ Beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea