in

Iohannis şi Diaspora, s-a rupt lanţul de iubire: «Mai bine ocupă-te de românii de acasă»

Sorin Cehan

În urmă nu cu mult timp, orice referire la Iohannis era întâmpinată cu urale, reale şi virtuale. Preşedintele care a cîştigat alegerile cu scoruri ameţitoare în diaspora devenise cel mai iubit dintre români. Cei mai mulţi români au votat în Italia, unde Iohannis a obţinut 88,59% din voturi. În Germania a obţinut 96,06%, dar au fost secţii unde a trecut de 97%: Bonn 97,12%, München 97,87%.

E de zilele trecute ştirea despre Nursultan Nazarbaiev care a câştigat alegerile prezidenţiale din Kazahstan cu 97,7% din voturi. Occidentul i-a sărit în cap şi omul şi-a cerut scuze: “Îmi cer scuze că în statele super-democratice asemenea procente sunt inacceptabile.”

Iohannis a cîştigat cu procente similare în Diaspora. Acum se pare că lanţul de iubire s-a rupt. Este de ajuns un pretext pentru ca oamenii să izbucnească. Un asemenea pretext a fost vizita preşedintelui la Roma. În declaraţia pe care a făcut-o înainte de a pleca de la Otopeni, Preşedintele a spus că ”Drepturile cetăţenilor români din Italia trebuie să fie apărate”.

Am publicat informaţia cu privire la această declaraţie şi programul vizitei într-un articol pe gazetaromaneasca.com, cu titlul „Klaus Iohannis: «Vin la Roma să apăr drepturile românilor din Italia»”

Nimeni nu s-ar fi aşteptat la multe comentarii la această ştire „de serviciu”. Însă oamenii au răbufnit, acuzând în primul rând logica din spatele afirmaţiei legate de drepturi: Italia nu e o ţară bananieră, aici drepturile se respectă, mai degrabă sunt probleme cu respectarea drepturilor românilor în România.

Iată câteva opinii ale unor oameni simpli, care niciodată nu au şanse să fie invitaţi vreodată de Ambasadă la întâlnirile oficiale dintre Preşedinte şi „comunitatea” la costum.

Cătălina Vlad: «Domnule Preşedinte, cel mai important lucru pe care îl puteţi face pentru românii din Italia este să îi luaţi acasă pe delicvenţi , ignoranţi şi aroganţi. Cei care rămânem ştim să ne apărăm singuri drepturile!»

Eduard Enache: «Crezi tu? Mai bine ocupă-te de românii de acasă. Să ştii că suntem cam dezamăgiţi de tine!»

Silvya Stan: «Frecţie la picior de lemn, doreai să vizitezi Roma, nimic util pentru ţară, am făcut varice să votez pentru a scăpa de Ponta, erai singura variantă, dar văd că tot în bară o dă românul, vai de blestemul greu de pe capul nostru»

Oborocianu Anca: «Să vezi ce se respectă drepturile românilor după vizita în Italia…»

Doina Baroi: «Am vrut să zic ceva, dar tot nu înțelegea președintele nostru drag ,de ce nu stă acasă și să facă ceva pentru săracii români de acasă nu ne plângeţi pe noi care am plecat, că dacă ne era rău, nu stăteam. Aici am găsit mai multă omenie și știm şi ce drepturi avem cei care muncim corect şi ne vedem de lucru, suntem mai respectaţi şi bine văzuți ca acasă la noi! Cât am lucrat în țară nu știam că există al 13-lea salariu și premiul de două ori pe an! Așa mai bine fă și pentru cei de acasă condiții și stai, nu mai cheltui banii lor!»

Olimpia Mitritoaia: «Nu ne respectă drepturile cei din ţară. Trebuie să fim apăraţi de ăia din ţară în primul rând, nu numai să votăm avem dreptul, că am votat şi tot ăia care ne încalcă drepturile sunt la putere, funcţionarii din consulate şi administraţia publică din ţară îşi bat joc de noi!»

Graţiela Roşu: «Fapte, domnule preşedinte, că de vorbe goale ne-aţi umplut creierii în campania electorală pentru voturi»

Petcu Florina: «Au mai venit şi alţii, nu au făcut marea cu sarea… aici muncim după regulile lor… tu fă ceva în amărâta aia de ţară, că ai promis multe, să ne întoarcem acasă… nu o mai da şi tu după gard, aşteptăm fapte»

Sorinela Petcu: «Când am zis că Iohannis e o mare ţeapă, foarte mulţi mi-au sărit în cap. Acum vrem, nu vrem trebuie să îl suportăm şi să sperăm că până la urmă va face ceva pentru ţară.»

MaricicaCovas: «Aţi făcut destul în ţară, pentru noi… apăraţi drepturile românilor la fel cum le-aţi apărat şi în ţările pe unde aţi fost? Noi nu am auzit nimic! Tăcerea dvs. nu place românilor… şi nici plimbările cu soţia… »

Mary Dinu: «Apăraţi drepturile şi faceţi dreptate celor din ţară mai întâi»


 

Klaus Iohannis: «Vin la Roma să apăr drepturile românilor din Italia»

VIDEO – Întâlnirea lui Iohannis cu președintele Italiei: primirea la Quirinale, FĂRĂ intonarea imnurilor naționale

Matteo Renzi , la întâlnirea cu Iohannis: «Românii, comunitatea cea mai integrată din Italia»

«Eu cred că avem nevoie de o lege care privește votul românilor din diasporă», declaraţii vagi ale preşedintelui Iohannis la Roma

Iohannis, întâmpinat de COPII CU PÂINE ŞI SARE la întâlnirea cu reprezentanţii comunităţii din Italia

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Descoperire macabră pe un câmp agricol din Vittoria: muncitor român găsit cu capul sfărâmat

Reţeaua de hoţi români care a îngrozit Europa. „Academia Infractorilor” dădea o spargere în 60 de secunde