in

Ponta, „apărătorul” luptei anticorupție, apără infractorii

Dan Popa

Primul ministru al guvernului României, domnull Victor Ponta, a participat sâmbătă, 7 martie, la Reuniunea Organizației de Femei a PSD. Cu acestă ocazie, domnia sa a declarat, referindu-se la situația Monicăi Ridzi:
Nu mă bucur niciodată când văd femei în catușe, chiar dacă sunt adversare politice sau au făcut ceva rău. Cred că o țară care nu gasește o soluție legislativă pentru ca o mamă cu doi copii să nu moară în închisoare este o țară barbară.”

Cum, domnule prim ministru, ați format patru guverne până acum și ați descoperit deabia azi că țara care v-a acordat încrederea este una barbară?! De ce n-ați dat niște OUG-uri, ca de obicei, ca să readuceți această țară în rândul celor civillizate?…Și apoi, a murit deținuta Ridzi Monica și nu știm noi?!

Nu, nicidecum. Domnul Ponta adună doar capital electoral, din inerție, deși, nu cred c-o să mai aibă ce face cu el, întrucât zilele la șefia guvernului și a PSD-ului îi sunt numărate.

Totuși, nu putem să nu-i reamintim primului ministru faptul că furtul din banii publici era pedepsit înainte cu moartea! Cam de pe la jumatatea secolului al XV lea – de pe vremea lui Vlad Țepeș – și pâna mai acum vreo 25 de ani! Prin urmare, faptul că deținuta Ridzi Monica va executa foarte probabil doar o treime din pedeapsa de 5 ani (adică, mai exact, un an și opt luni, deși sunt cazuri în care cei care au furat o gaina au facut mai multă pușcarie!), după care ar putea fi eliberată (lucru aproape cert), mi se pare foarte departe de tratamentul aplicat deținuților din țările barbare…

Din acest punct de vedere, România chiar mi se pare o țară extrem de permisivă, domnule Ponta, dacă privim la efectele pe care furtul continuu din banii publici, din ultimii 25 de ani, le-au produs asupra țării și a cetațenilor ei. Nu am fost niciodată adeptul pedepsei capitale, dar parcă aș face o excepție în ceea ce-i privește pe înalții demnitari!

Se aud și voci care spun că, în comparație cu alții, Ridzi a furat mult mai puțin: „ce-a furat? câteva sute de mii de euro, acolo!” În afară de faptul că acele “câteva” sute de mii de euro ar fi fost extrem de utile în școli și spitale, acolo unde situația a ajuns de mult sub limita suportabilului, cei care spun ca Ridzi a furat puțin nu spun și faptul ca „tunul” ăsta l-a realizat cu prima ocazie care i s-a ivit, în cele doar 6 luni cât a fost șefa Ministerului Tineretului și Sportului!

Altceva ar fi fost dacă ar fi reușit să stea acolo vreo doua mandate… Iar atunci când a fost prinsa cu mața-n sac, în loc de rușine, ochi în lacrimi, părul smuls din cap și o gaură unde să se ascundă, Monica noastra a simțit doar frustrare și revoltă! Bineinteles, totul, în fața presei. Astfel, ea a declarat senină că mai marii din PDL au comis un abuz grav în ceea ce o privește, lăsând să se înțeleaga că alții au furat mult mai mult și nu au pățit nimic… (se aude la DNA?) Așa că, de nervi, Albă ca Zăpada a trecut, cu arme, bagaje, plus vreo „cateva” sute de mii de euro, la PP-DD! Bineînțeles că a rămas în funcția de deputată, bine mersi, din iunie 2009 (atunci când s-a descoperit frauda) și până a fost arestată de către DNA în 2015, încasând în tot acest răstimp salariile nesimțite de parlamentar, deși soțul era (și mai este încă) primarul orașului Pietroșani!

Mai mult, în cursul cercetărilor, virgina Ridzi a încercat să șteargă din baza de date a ministerului pe care cu “onoare” îl conducea, toate urmele care ar fi putut să o incrimineze în fața legii! Iar atunci când judecatorii au dat sentința definitivă, după ani și ani în care o armată de procurori și judecători au studiat probele și au audiat martorii, inculpata Ridzi Monica a declarat afectată că: „s-a facut o grava eroare judiciară!” Dacă mă gândesc mai bine, femeia chiar are dreptate: e o gravă eroare judiciară că i-au dat doar 5 ani, din care o să facă vreun an și jumătate, probabil! Chiar îi sugerez fostei ministre să participe la emisiunea-concurs „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”

Și da, domnule prim ministru, deținuta Ridzi are doi copii acasă. Înainte însă de a încerca să ne înduioșați cu argumentele dv. ipocrite, deghizate în altruism, vă rog să ne spuneți câte femei sunt în acest moment în penitenciarele românesti, câți copii au acasă și de ce boli suferă fiecare. Pentru că avem multe motive să presupunem că și ele aparțin rasei umane, și copiii și familiile lor ar putea suferi, și ele ar putea avea boli care nu pot fi tratate în spitalele penitenciare. Singura diferență ar putea fi aceea că ele n-au furat așa de mult!

S-auzim numai de bine! (de la DNA)

P.S. În atenția VIP-urilor! Penitenciarele nu sunt hoteluri de 5 stele, nu trebuie sa fie comode și nici frumoase! Ele au fost concepute pentru a-i pedepsi pe cei care încalcă legea! În plus, ar trebui să vă platiți cheluielile de „ședere” prin muncă!

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Liberalii bombardează Parlamentul cu proiecte de vot pentru diaspora, pe care apoi le abandonează

La vot ca la bancă / Monica Macovei face propuneri SF: „Vot electronic cu token”