in

Referendum pentru Master

de Crina Suceveanu

Sunt vremuri crunte de criză economică. Mulţi dintre noi rămân fără loc de muncă, fără posibilitatea de a-şi plăti rata la casă sau chiria. Disperarea şi datoriile ne obligă să mergem mai departe, oricât de greu ar fi.

Pentru parlamentarii României aceste probleme nu există. Ei şi-au asigurat viitorul lor şi al copiilor lor. Al nepoţilor şi al strănepoţilor. Toţi sunt mai presus de lege. Legea e doar pentru noi, muritorii de foame. Nu au ei insomnii noaptea de grija noastră. Ei ne-au scos în Europa! Ei au rămas acasă, în România să facă proiecte şi programe de dezvoltare.

Noi am ales să trăim în altă parte şi de aceea, spun ei, noi nu ştim ceea ce este, cu adevărat, în România. Ţara în care curge mierea, cu lanuri bogate, cu vite, în care românul de rând se simte binecuvântat.

Ţara care poate da lecţii de democraţie oricărui stat din Europa, ţara în care poţi fura fără măsură fără să rişti nimic, ţara cu cele mai scumpe străzi, borduri, trotuare, ţara cu cele mai deştepte vlăstare împodobite de diplome care se declară mândre în toate cele… va fi monitorizată de UE! Cum de îşi permit aceste state să ne observe? Ar trebui să ia lecţii! La absenţe în Parlament, la călătorii nenumărate cu rezultate personale, la măiestria trecerii de la un partid la altul.

Victor Ponta nu a fost niciodată înscris la un curs de master la Universitatea din Catania

De ce nu putem avea şi noi în politică oameni cu viziune economică, socială, morală? Decăderea societăţii stă doar în nerespectarea legilor şi a regulilor. Decăderea vine din interior şi surpă şi zidurile bune. Românii cinstiţi şi oneşti îşi găsesc cu greu rostul în România condusă de profitori şi uzurpatori.

Puterea le-a oferit aroganţă temporară politicienilor şi dezastru pe termen lung locuitorilor României. Nu ajunge seceta, nu sunt suficente inundaţiile, tăierea pensiilor şi salariilor, incapacitatea aplicării în programe concrete cu finanţări UE destinate celor care au cu adevărat nevoie.

E vară, e vacanţă. E referendum! Să voteze românii dacă vor o Românie normală. Nimeni nu ne-a spus cum ar arăta o Românie normală, dar dacă la loc de frunte stau aceiaşi politicieni de 20 de ani, oare ce ar mai schimba? Denumirea ţării! Victoria Land sau Dracula Land. Sau Master. Aşa să scrie pe paşaport: te-ai născut în Master! Sau în Doctorat!

Victor Ponta jigneşte jurnaliştii: „Am făcut un curs la Catania, aţi încălcat deontologia!”

Pentru noi ce s-ar schimba? Noi nu suntem jucători decât atunci când ne permit! Ei se gândesc zi şi noapte la România. Ei au rămas acasă, iar noi nu înţelegem fiindcă trăim în Occident, unde majoritatea regulilor se respectă. Unde nu se schimbă guvernul în trei zile. Multe a îndurat românul plecat din România. Dar cel mai trist este când e desconsiderat de cei de acasă: „Tu nu ştii cum se trăieşte în România, eşti plecat!”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cvorum fără diaspora, apelul FADERE către preşedintele Comisiei Europene

Turistă eleveţiancă violată la Milano, suspecţii sunt români