in

Cvorum fără diaspora, apelul FADERE către preşedintele Comisiei Europene

Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE) cere într-o scrisoare deschisă sprijinul preşedintelui Comisiei Europene, José Manuel Barroso, pentru apărarea societăţii democratice române aflată în plină criză politică, scrie România Liberă.

FADERE ia atitudine cu privire la “dorinţa Guvernului de a nu lua cetăţenii români cu domiciliul în alte ţări în calculul cvorumului pentru referendumul privind demiterea lui Traian Băsescu”. FADERE consideră că se produce un "abuz fără precedent separând cetăţenii români în două categorii, a celor care locuiesc permanent pe teritoriul naţional şi celor care temporar sau permanent au domiciuliul în altă ţară din Uniunea Europeană."

Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa aduce în scrisoarea adresată lui Barroso o posibilă explicaţie dorinţei Guvernului României de reactualizare a listelor electorale şi de separare a cetăţenilor din Diaspora.

Iată scrisoarea FADERE 

"În loc să prezinte o cifră exactă a cetăţenilor români cu drept de vot, (Guvernul României –  n.r.) a declanşat un întreg proces prin care doreşte, sub pretextul unor proceduri create post-referendum, să micşoreze numărul cetăţenilor români cu drept de vot care formează acest cvorum şi să prezinte Curţii Constituţionale o cifră mult mai mică faţă de cea prezentată în momentul organizării referendumului", se arată în mesaj care va fi trimis în cursul zilei de marţi preşedintelui Comisiei Europene.

Pe lângă scrisoarea adresată lui Barroso, FADERE a anunţat că a trimis un mesaj tuturor preşedinţilor asociaţiilor de români din Diaspora în care îi invită la solidaritate: "Ţara noastră trece in aceste zile prin frământări politice fără precedent. Guvernul României doreşte să retragă dreptul la vot pentru o parte dintre românii care locuiesc în Diaspora (…). Vă invit să ne unim şi să facem tot ce ne stă în putinţă să demonstrăm odată pentru totdeauna Administaţiei de la Bucureşti ca românii din Diaspora sunt o forţă."

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Anda Adam a fost tocilară: “Voiam să studiez la Harvard”

Referendum pentru Master