in

România se laudă cu șomeri puțini. De fapt, au plecat la muncă în străinătate

Sorin Cehan

Propagandă fără limite în Parlamentul României. Un parlamentar PSD inspiră adânc din cifrele statisticii și se îmbată. Parlamentarul social-democrat Marius Budăi, membru în Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, a anunțat că în ultimul an numărul de șomeri a scăzut cu 50.000 de persoane. Astfel, în momentul de față România are mai puțin de 500.000 de șomeri înregistrați. România se află pe locul şase în Uniunea Europeană în clasamentul statelor cu cel mai redus nivel al şomajului, după Cehia, Germania, Malta, Olanda şi Polonia. Explicația este foarte creativă.

„Scăderea șomajului arată că politica PSD de creștere a salariului minim nu a gonit investitorii. Dimpotrivă, creșterea salariilor păstrează în țară forța de muncă de care au nevoie investitorii. Iar asta se transformă în salarii mai mari pentru români și în creșterea numărului de cetățeni din clasa de mijloc. Scăderea ratei şomajului arată că programul nostru de guvernare este corect, în ciuda tuturor criticilor. Creşterile salariale nu au determinat o scădere a numărului de locuri de muncă, ci din contră. Rata şomajului calculată după standardele Biroului Internaţional al Muncii (BIM) a ajuns la 5,1% în luna august 2017, în scădere cu 0,6% faţă de august 2016”, a declarat Marius Budăi.

„Trebuie remarcat ca numărul şomerilor a scăzut constant, în fiecare lună de când am preluat guvernarea de la tehnocrați. Acest lucru descrie o tendință sănătoasă și de durată, care nu s-a mai manifestat în nicio guvernare precedentă. Este o dovadă că politica atragerii investitorilor străini cu salarii mici a fost profund greșită. Investitorii au nevoie de forță de muncă, ceea ce înseamnă că salariile din România trebuie să se apropie de cele din Europa. În acest fel, piaţa muncii din România va redeveni atractivă pentru cei care au plecat să muncească în străinătate şi, aşa cum ne-am propus vor reveni acasă. Mai avem de muncit încă foarte mult, dar suntem pe drumul cel bun”, a subliniat deputatul PSD.

Nu am tăiat din comunicatul aproape indecent al deputatului. Laude delirante, despre un fenomen care nu este nou și care numai de laude nu este vrednic: depopularea României. Șomajul din România este mic pentru că emigrația a funcționat mereu ca o supapă, a preluat surplusul de forță de muncă și l-a transferat în țări cu salarii mai mari.

Dacă numărul șomerilor a scăzut cu 50.000, atunci ar trebui să îl informeze cineva pe deputatul PSD că anul trecut au plecat din România 200.000 de Români. Încă 200.000, din care putem presupune în mod legitim că cel puțin un sfert, cincizecidemiii lui Budăi, erau șomeri. Așa raportăm șomaj mic și fericire mare în țara unde PSD conduce.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

I-a trimis mama pachet din Italia: jumătate de kilogram de droguri

”Banda tractoarelor”, furturi de 450.000 euro comise în Savona și Piemonte, patru români denunțați