in

250 de milioane de euro pentru proiecte, anunțul ministrului: «În primul rând, diaspora»

Ministrul interimar al Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a anunţat, joi, în şedinţa de guvern, că ministerul are în pregătire 10 apeluri de proiecte, care urmează să fie lansate în perioada februarie-martie 2020, cu o valoare totală de 250 de milioane de euro.

„Sunt, în momentul de faţă, 10 apeluri de proiecte pe care le pregătim pentru a fi lansate în perioada februarie-martie 2020, valoarea acestor apeluri de proiecte este în jur de 250 de milioane de euro şi sunt câteva categorii de beneficiari vizaţi.

În primul rând, diaspora, unde intenţionăm să relansăm apelul de proiecte într-o formă rebranduită şi adaptată scopului pentru care lansăm acest apel, respectiv de a asigura crearea de locuri de muncă şi oportunităţi de business pentru cei care sunt plecaţi în străinătate.

A doua categorie importantă este cea a studenţilor. Vrem să lansăm un test pilot pentru studenţii care sunt în an terminal”, a precizat Marcel Boloş la solicitarea premierului, potrivit Agerpres.

El a explicat că este vorba de stimularea înfiinţării de startup-uri în domenii tehnice.

„Mai ales în zona domeniilor tehnice, care sunt de interes pentru România din perspectiva tehnologiilor de vârf şi să vedem cum funcţionează un astfel de apel pilot, pentru ca, mai apoi, în următoarea perioadă de programare, să vedem…”, a declarat Boloş.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cântăreaţa Irina Rimes, ambasador onorific al Zilei Brâncuși: « Se numește Poarta Sărutului, dar parcă nu înțelegeam de ce se numește așa»

Grande Fratello VIP, o balerină română acuză: „Antonio Zequila m-a molestat. Am reușit să fug»