in

80.000 de copii cresc fără părinții plecați la muncă, în străinătate

Datele oficiale arată că 80.000 de copii din România cresc fără părinți pentru că aceștia au plecat la muncă, în străinătate, ca să câștige mai mulți bani. Organizații neguvernamentale susțin că numărul copiilor ai căror părinți au plecat din țară este de trei ori mai mare, anunță postul tv Digi24.

Copiii lăsați în grija bunicilor ajung să își petreacă ore întregi plângând de dorul părinților. Dovadă sunt chiar mărturiile lor şi ale celor care au grijă de ei.

Diana are opt ani, iar tatăl ei a plecat în Franţa, ca să muncească, când ea avea numai trei ani. Micuța a povestit că vorbește la telefon cu tatăl său și a recunoscut că atunci când îi este dor de el, plânge. „E foarte greu să ştiţi şi pentru el şi pentru ea. Străinătatea asta.. iei c-o mână şi dai cu două”, spune bunica Dianei.

Sunt şi situaţii când în grija bunicilor rămân chiar şi câte patru nepoţi. „Cu cel mare am avut probleme, intrase într-o depresie. Orice-i spuneai îl enerva, plângea, nu puteam să-l ating că tresărea, intrase aşa într-o depresie”, povestește o altă bunică

Mircea Cărtărescu: Plecarea părinţilor în străinătate, o violenţă împotriva copiilor lăsaţi singuri acasă

Aşa se face că de cele mai multe ori micuţii refuză să se mai joace, să mănânce sau chiar să meargă la şcoală. Reprezentanţii organizaţiilor non-guvernamentale spun că soluţiile sunt tot la părinţi. „Trebuie să comunice, trebuie să-l informeze şi trebuie să ia o decizie, să se consulte cu şcoala, cu protecţia copilului, astfel încât copilul să rămână în grija unui om sau a unei instituţii care chiar ştie să se ocupe de copilul respectiv”, a sfătuit Gabriela Alexandrescu, preşedintele executiv Salvaţi Copiii.

Din cei 80.000 de copii înregistraţi în evidenţele autorităţilor responsabile cu asistenţa socială, 41% au rămas acasă fără niciun părinte. Pe primul loc în topul judeţelor cu cei mai mulţi copii rămaşi singuri se află Suceava, cu aproximativ 8.500 de copii. Urmează judeţele Bacău şi Neamț.

Disperarea a 750.000 de copii fără părinți.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ministrul turismului, Maria Grapini, a găsit dezastru la oficiul de turism al României din Italia

Andrea Bocelli va cânta la Festivalul Italian din București