in

A învins boala după ce a stat internat două luni. Apoi a primit factura spitalizării: 1,1 milioane de dolari. «Mă simt vinovat că trăiesc»

factura 1,1 milioane de dolari

Un american care a stat două luni în spital, bolnav de Covid-19, a primit factura spitalizării de 181 de pagini de 1,1 milioane de dolari, a dezvaluit cotidianul Seattle Times.

Michael Flor, 70 de ani, era cunoscut opiniei publice drept pacientul Covid-19 cu cea mai lungă spitalizare, 62 de zile. El a fost de mai multe ori la un pas de moarte – la un moment dat medicii i-au sunat familia, să-și ia rămas bun.

În cele din urmă, bărbatul s-a însănătoșit și a părăsit spitalul, însă, povestește el, a fost aproape să moară din nou, de inimă, când a văzut factura spitalizării: 1,1 milioane de dolari.

Defalcat, cheltuielile sale arată astfel: internarea la Terapie intensivă: 9.736 de dolari pe zi. 42 de zile la izolare au costat 408.912 dolari; ventilator mecanic: 2.835 de dolari pe zi. Înmulțit cu 29 de zile, egal 82.215 dolari; aproximativ un sfert din factură – costul medicamentelor; două zile în care organele interne (inimă, rinichi, plămâni) aproape i-au cedat și a fost cel mai aproape de moarte, aproximativ 100.000 de dolari (defalcați pe 20 de pagini).

În total, aproape 3.000 de cheltuieli enumerate pe cele 181 de pagini, circa 50 pe zi.

Michael Flor le-a spus jurnaliștilor că a fost uimit de reacția sa când a văzut factura: “M-am simțit vinovat că am supraviețuit. M-am întrebat de ce eu? Mă uitam la costurile alea și sentimentul de vinovăție îmi creștea”. Din fericire pentru el, cel mai probabil nu va trebui să plătească nimic din buzunarul propriu, iar costurile vor fi acoperite de asigurarea medicală și de fondurile guvernamentale puse la dispoziția sistemului de sănătate pentru pandemia Covid-19.

Din cauza vitezei, au „zburat” cu mașina de pe un pod, doi români morți la Milano – FOTO

Transport ilegal de pachete din România în Italia: șoferi de camion amendați