in

A venit din Canada să protesteze în România: ”Am vrut să fac investiţii în țară, dar nu ai cu cine, că fură”

Un român din Canada s-a alăturat protestelor din București, din piața Victoriei, declarând pentru Mediafax că a vrut să investească în România, dar nu a reușit, pentru că se „fură”. Ştefan Dimana are 75 de ani, de 30 de ani este stabilit în Canada. A venit în vizită la copii şi nepoţi în România și s-a hotărât să iasă în stradă.

„Am crezut că s-au schimbat lucrurile în bine, că aceştia le vor schimba dar când am sosit în ţară, dezastru. Ei doresc să scape de puşcării dar nu vor scăpa că nu-i lasăm. Dumneavostră aici şi noi dincolo. Nu-i vom lăsa. Politicienii să se trezească să nu-şi mai bată joc de poporul ăsta credul. Popor minunat dar credul”, spune Ştefan Dimana.

Ştefan Dimana a plecat din 1987 în Canada, sătul de „minciună şi manipulare”.

„Şi eu am minţit, că aşa erau vremurile, dar în 1987 m-am săturat. Am lăsat familia aici, soţia şi două fete. Cine putea să îi ia acolo? În Canada am lucrat. Am stat un an şi patru luni şi în Italia şi am muncit. Am mai venit în România în 1990, exact în perioada cu mineriada. Întâmplarea a făcut să fiu în România la toate alegerile apoi. Am vrut să vin în România, să mă întorc definitiv, să fac investiţii, dar nu ai cu cine, că fură. Acolo, în Canada, am avut compania mea de transport, aveam cinci tiruri mari. Am cumparat unul dintre ele cu gândul că vin aici şi fac treabă, dar nu se poate. Acolo, în 15 minute deschizi o firmă. Dacă e o companie simpla, plătesti 70 de dolari, cele cover sunt 300 de dolari”, povesteşte bărbatul.

La 75 de ani, Ştefan Dimana încă lucrează în Canada şi, până acum, nimic nu l-a convins că în România poate avea o viaţă aşa cum îşi doreşte.

„Nu ştiu ce o să fac, dacă răman acolo. În ţară o să mai vin, că am copii, am şi patru nepoţi. Şi fiica mea a fost în Canada, dar s-a întors în ţară. Când vorbesc cu ei la telefon îmi spun că nu sunt multumiţi de situaţia din ţară. E imposibilitatea de a face ceva, de a îşi construi viitorul. Am nepoţi elevi de liceu, unul din ei zice că dacă nu merge treaba aici, pleacă peste hotare, dar nu aşa departe, să se poată întoarce. Am mers de fiecare dată la vot, am votat cu gândul de mai bine. Situaţia românilor de acolo e ca şi aici. Sunt împărţiţi. Când vad ce e aici se simt şi marginalizaţi. Noi, românii din diaspora, vrem să fim reprezentaţi de mai multi deputaţi. Am un mesaj pentru românii din ţară: să nu cedeze. Încet, câte puţin, trebuie să îi determinăm pe aceşti oameni să renunţe la toate prostiile pe care le fac”, spune Ştefan Dimana.

”Vreau să mă întorc acasă, dar PSD nu mă lasă”, care au fost mesajele la protestul de la Roma

Românii din Milano au protestat pe ploaie: ”Anulați și plecați!”

”PSD, din cauza ta suntem la Genova”

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

”Vreau să mă întorc acasă, dar PSD nu mă lasă”, care au fost mesajele la protestul de la Roma

Vali Terteleac (Elephant Moving): «Pentru noi nimic nu este imposibil»