in

Vali Terteleac (Elephant Moving): «Pentru noi nimic nu este imposibil»

Am stat de vorbă cu unul dintre cei mai vechi și cunoscuți transportatori de pe ruta Italia-România, Vali Terteleac, 40 de ani, de 20 de ani în Italia, care a trăit toate fazele prin care a trecut acest domeniu. Conduce firma Elephant Moving din Roma și ne-a explicat ce înseamnă o firmă autorizată.

Vali Terteleac, despre situaţia transportului de pachete pe ruta Italia-România, care este situația în prezent, faţă de anii trecuţi şi faţă de perioada când în Italia încă se intra cu viza?

«În general, transportul de mărfuri între România şi Italia s-a dezvoltat odată cu intrarea României în Europa. Pachetele trimise de către români familiilor, celor dragi rămaşi în ţară, rămâne un fenomen constant: românii trimit cadouri acasă cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Paște. În afară de îmbrăcăminte, dulciuri, conaţionalii noştri trimit acasă din ce în ce mai des şi alte lucruri (mobilier, fotolii, canapele, electronice, utilaje agricole). Din toate aceste categorii, o mare parte din bunuri sunt second hand, bunuri de care nu mai au nevoie în Italia sau pur şi simplu, le sunt de folos acasă în România.

Tot datorită liberei circulaţii a mărfurilor şi a persoanelor, conaţionalii noştri rezidenţi în Italia primesc pachete din România, în special produse tradiţionale, în preajma sărbătorilor.»

 Vin vremuri grele pentru șoferii români care transportă pachete pe ruta România-Italia: riscă amenzi uriașe și confiscarea mașinii

Câţi dintre transportatori au autorizaţie şi ce înseamnă de fapt aceasta autorizaţie?

«Sunt foarte puţine firme care deţin autorizaţie de la Poşta Italiană pentru mesagerie „uşă la uşa”, cum de altfel sunt foarte puţini transportatori care au o filială fiscală sau punct de lucru în Italia, așa cum are firma pe care o conduc, Elephant Moving. Sunt foarte mulţi transportatori neautorizaţi care fac transport de marfă, colete şi pasageri. Mulți transportatori privaţi crează concurenţă neloială firmelor care lucrează în regulă. Mărfurile transportate de aceşti transportatori clandestini nu sunt asigurate şi nu de puţine ori am întâlnit clienţi care au rămas păgubiţi: ori le-a dispărut marfa, ori le-a ajuns acasă deteriorată.

Firmele care operează regular deţin asigurare pentru transport, asigurând integral mărfurile pentru orice situaţie.»

Ce riscă un microbuz particular care transportă pachete pe ruta România Italia fără documente de însoţire a mărfii? Există riscul ca oamenii să îşi piardă pachetele?

«Nouă legislaţie italiană şi europeană în general, sancţionează cu amenzi usturătoare transportatorii clandestini. În cazul în care nu există documente de însoţire a mărfurilor, forţele de ordine croate, italiene, maghiare şi române, pot sechestra temporar sau definitiv mijloacele de transport, respectiv pachetele transportate. Foarte mulţi români au fost deja păgubiţi de fenomenul transportului clandestin şi vor fi din ce în ce mai mulţi, datorită înăspririi legislaţiei europene.»

Povesteşte-ne despre firmă pe care o gestionezi, Elephant Moving. Când a apărut, ce dotări aveţi, ce preţuri, pe ce rute se fac transporturile.

«Elephant Moving ia naştere în anul 1994, ca societate cu statut de persoană fizică autorizată, axându-se pe mutări de locuinţe/domiciliu – „traslochi” în Italia. În anul 1996, tot ca persoana fizică autorizată demarăm serviciile de transport marfă şi pachete Italia – România şi mutări de domiciliu internaţionale. Ulterior, firma se transformă din persoană fizică autorizată în Elephant Moving srl, având reprezentanţi şi parteneri în mai multe ţări europene.

Serviciile oferite de Elephant Moving:
– Transport marfa Italia – România şi pe toate destinaţiile din Europa;
– Relocări/mutări cu modificări şi adaptarea mobilierului;
– Relocări/mutări pentru persoane fizice, pentru persoane juridice şi birouri;
– Custodie mobilier în depozit logistic climatizat;
– Transport obiecte de artă, statui şi seifuri;
– Montare şi demontare mobilier;
– Relocări/mutări naţionale şi internaţionale;
– Furnizare material ambalaj pentru orice obiect transportat;

Elephant Moving dispune de mijloace de transport în gradul de a satisface şi rezolva toate exigenţele clienţilor.

Transportul mobilierului şi a corpurilor acestuia este efectuat cu camioane ce dispun de un volum de la 10 la 60 metri cubi, cu interior tapiţat pentru a proteja cât mai bine obiectele transportate.

Transportul de marfă, mutările de domiciliu pot fi personalizate, mai exact, transport dedicat pentru fiecare client în parte în funcţie de nevoile acestuia şi de volumul mărfurilor transportate.

Cel mai economic serviciu de transport marfă oferit de firma Elephant Moving este transportul în grupaj. Prin centrele de logistică Elephant Moving, se colectează mărfurile (cum ar fi de exemplu pentru zona centrală a Italiei la Roma) şi se transporta cu camioane de dimensiuni mai mari, principiul fiind mai mulţi clienţi împreună, costuri mai mici pentru fiecare client în parte.

Avem cele mai mici preţuri şi oferim cele mai bune servicii pe piaţa transportatorilor. Pentru ambalarea – împachetarea mărfurilor, folosim materiale de protecţie adecvate, personalul firmei noastre fiind expert în special în ambalarea mobilierului.

Tot referitor la oferta de preţ, dacă ar trebui să facem o comparaţie cu alţi transportatori, în funcţie de cantitate şi volum, costurile unei expediţii se pot rezuma la câţiva cenţi pe kilogram.

Costul relocării/mutării în grupaj pe ruta Italia – România a mobilierul dintr-un apartament cu două camere poate costa mai puţin de 1.000 de euro, serviciu care ar costa mai mult de 1.000 de euro dacă s-ar efectua pe ruta Roma – Latina.

Costul transportului de marfa în grupaj a unei cantităţi de peste 100 kg poate costa sub 50 euro, ofertă foarte bună în comparaţie cu ofertele existente pe piaţă.

În activitatea de transportator, care au fost cele mai complicate operaţiuni? Dar cele mai ciudate mărfuri pe care le-aţi transportat? Şi care a fost cel mai lung drum făcut pentru un client?

«În general, cele mai complicate operaţiuni de transport au fost acelea care au propulsat firma noastră ca fiind o firmă serioasă, cu experienţă şi interesată să rezolve problemele clienţilor săi. Transportul şi livrarea mărfurilor în zone greu accesibile (oraşe şi cartiere istorice), localităţi în care nu se poate intra cu mijloacele de transport, ne-au obligat să găsim soluţii.

Îmi amintesc cu plăcere când la Livorno am livrat un pian catalogat patrimoniu naţional. Nefiind posibilă transportarea acestuia pe scări până la etajul patru, fără să îi mai spunem clientului, am închiriat o macara specială. În momentul în care clientul şi-a văzut pianul atârnat în dreptul ferestrei şi exprimându-se „of Doamne, nu credeam că cineva, vreodată îmi va putea aduce pianul în această casă” am realizat că suntem foarte buni.

Pentru noi nimic nu este imposibil: orice obiect preluat, transportat şi livrat înseamnă o misiune îndeplinită. Am transportat opere de artă, maşini – motociclete de epocă, avioane, elicoptere, mobilier şi tablouri antice, ajutoare pentru sinistraţii cutremurelor din Italia şi populaţiei sinistrate din România. Am foarte multe amintiri frumoase. Să-ţi vezi camioanele firmei în locuri şi oraşe istorice precum Piazza del Campidoglio Roma, Piazza Navona, Piazza del Popolo, Napoli, Veneţia dar şi Oslo, Helsinki, Dublin, Atena, Lisabona este o mare satisfacţie pentru mine şi colegii mei.»

Aveţi clienţi care vor să se mute cu mobilă în România? Există o tendinţă mai mare faţă de alţi ani de reîntoarcere acasă? Cine sunt în special cei care pleacă de tot în tară?

«Am perfecţionat mult serviciul relocări/mutări din Europa (Italia, Germania, Anglia, Spania, Grecia, Portugalia) cu destinaţia din România, motiv pentru care suntem foarte activi. Avem foarte mulţi clienţi care se mută în România, români, dar și italieni care au hotărât să se mute în România şi continuând cu familiile mixte italo-române. Cei mai mulţi clienţi sunt românii şi familiile acestora care se întorc acasă, aceştia din urmă fiind într-o creştere exponenţială, cererile dublându-se în anul 2016. Sunt convins că şi pe viitor, mulţi români din diaspora vor accesa serviciile Elephant Moving. Convingerea că vom fi preferaţii celor care au nevoie să relocheze/reîntoarcă acasă în România vine din faptul real că foarte puţini transportatori au o experienţă similară Elephant Moving.»

Ce planuri ai pentru Elephant Moving?

«Am început să dezvolt colaborări între Elephant Moving şi diverşi colaboratori. Cele mai interesante relaţii de colaborare şi reciproc avantajoase par a fi acelea între clienţii noştri, profesionişti s-au pur şi simplu, oameni de rând care au promovat serviciile Elephant Moving pe modelul „passa parola”. Toţi cei care ne-au trimis un client, au beneficiat de reduceri pentru serviciile efectuate cu Elephant Moving şi mulţi dintre ei au câştigat bani.

Fac un exemplu: administratori de condominii, patronii unor firme de construcţii, firme imobiliare, etc. ne indică posibili clienţi; Elephant Moving transmite costul serviciului atât către client cât şi către intermediar. Odată efectuată lucrarea, intermediarul primeşte în numerar un comision de până la 20% din valoarea serviciului. Promovez mult acest proiect, întrucât între aşa numiţii „intermediari” şi Elephant Moving s-a creat o relaţie de strânsă colaborare. Avem colaboratori care câştiga bani frumoşi, promovând şi reprezentând interesele Elephant Moving. Invit pe această cale, toţi cititorii Gazetei Româneşti, să ia în serios o posibilă colaborare cu Elephant Moving, atât în calitate de clienţi cât şi ca posibili colaboratori.»

Sorin Cehan
[email protected]


Date de contact:

Elephant Moving s.r.l.
Via Fringuello 50/52,
CAP 00169, Roma (RM)
Telefon: +39 06.263162
Mobil: +39 3771113888
[email protected]
www.elephantmoving.eu


 

Sorin Burcea (Colete Italia): ”A sosit vremea să nu mai fim clandestini”

 

Lăsată fără pachetele trimise din Italia de o femeie cu acelaşi nume

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A venit din Canada să protesteze în România: ”Am vrut să fac investiţii în țară, dar nu ai cu cine, că fură”

”La Verona ne-am strâns toți, ca să-i doborâm pe hoți”