in

Acte false pentru DIASPORA. Rețea de falsificatori de documente pentru românii din străinătate, destructurată de polițiști

Cinci bărbaţi au fost reţinuţi de către poliţişti din Ilfov într-un dosar care vizează infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale. Persoanele sunt suspectate că au pus la punct o rețea de falsificat acte pentru românii din diaspora.

Indivizii au falsificat zeci de documente, printre care permise de conducere, cărţi de identitate, diplome de bacalaureat, certificate de agricultor, caziere judiciare, permise de şedere, paşapoarte şi alte documente care urmau să fie trimise în străinătate.

Cei vizaţi de anchetă au fost ridicaţi şi duşi la audieri în urma a nouă descinderi – opt percheziţii desfăşurate în Bucureşti şi una în Ilfov – la domiciliile mai multor persoane.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2019-2021, mai multe persoane, cu vârste cuprinse între 26 şi 54 de ani, ar fi falsificat zeci de documente, printre care permise de conducere, cărţi de identitate, diplome de bacalaureat, diplome de agricultură, caziere judiciare, permise de şedere, paşapoarte şi alte documente care urmau să fie trimise în străinătate, în scopul primirii unor sume de bani”, a transmis IPJ Iflov, conform ziare.com.

Prins lângă Veneția, unde lucra cu acte în regulă, deși era căutat internațional pentru crimă și jaf

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe bunuri şi documente, respectiv permise de conducere, cărţi de identitate, paşapoarte, diplome de bacalaureat şi certificate de calificare profesională, certificate de agricultor, permise de şedere, un certificat de înmatriculare, o ştampilă, 5 imprimante, două laminatoare, un scanner, patru lanterne şi două lămpi UV, 20 de stick-uri, 14 perforatoare/matriţe, 2 laptop-uri, o cutie cu folii autoadezive, 146 de coli cu holograme (o parte din acestea purtând însemnele mai multor state) şi sigle, folii laminatoare, 5 şabloane pentru imprimantă, 1 racletă de întins folie laminatoare, 2 spray-uri cu efect de lac, 158 de carduri din plastic cu cip şi 109 carduri fără cip, diferite chitanţe, mai multe seturi de hârtie fotografică, etc.

În prezent, cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului Rutier din Ilfov, în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la conducere a unui vehicul fără permis de conducere, complicitate la uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale, precum și fals material în înscrisuri oficiale, urmărirea penală fiind coordonată de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea”, a mai anunțat IPJ Iflov.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 4]

Macerata, barman de 53 de ani moare acasă în pat, cu o zi înainte făcuse rapelul

Italia, îngrijitoare condamnată la 10 de luni de închisoare, acuzată că a părăsit locul de muncă fără preaviz