in

Ai studiat în străinătate? Statul român îți recunoaște acum GRATIS diploma. «Ceea ce au învățat merită recunoscut și apreciat»

Românii care au studiat în străinătate și care vor să se întoarcă pot să se angajeze sau să își continue studiile mai ușor deoarece au fost eliminate taxele de recunoaștere și echivalare a diplomelor, printr-un ordin al ministrului demis al Educației, anunță MEDIAFAX.

Monica Anisie, ministrul demis al Educației, a emis un ordin prin care sunt eliminate și actualizate anumite taxe pentru serviciile prestate de către Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor.

S-au eliminat taxele de recunoaștere/echivalare a studiilor preuniversitare și universitare pentru cetățenii Spațiului Economic European și al Confederației Elvețiene.

Astfel, accesul pe piața muncii se va face fără alte costuri pentru această categorie.

Taxa pentru recunoașterea/echivalarea studiilor preuniversitare și universitare rămâne numai pentru cetățenii din afara Spațiului Economic European și al Confederației Elvețiene.

„Am decis să respect efortul depus și să îi încurajez pe românii care au studiat în spațiul european să se angajeze și să își continue studiile în România, prin simplificarea modului de recunoaștere a diplomelor de studii. Ceea ce au învățat merită recunoscut și apreciat. Ne bazăm și pe ei să contribuie la construirea unei Românii normale, unei Românii Educate”, a spus Anisie.

Inițiativa este revendicată de deputatul PNL Mara Mareș, care susține că este proiectul ei: „Am avut o vizită de lucru la Ministerul Educației, unde am supus atenției dnei. ministru Monica Anisie două măsuri pe care le-am promovat constant pe durata mandatului meu, și pe care majoritatea toxică din Parlament le-a respins constant și chiar mișelește.

Din cauza majorității parlamentare a PSD, proiectele mele, deși aflate exclusiv în avantajul tinerilor români, nu au fost implementate, dar am găsit tot sprijinul și deschiderea în actualul ministru al Educației, totul în timp record!

Azi, doamna ministru Anisie a emis un ordin de ministru prin care a decis ELIMINAREA taxelor de recunoaștere și echivalare a diplomelor obținute în străinătate!

Trebuie să recunosc că acesta este proiectul meu de suflet și am luptat pentru îndeplinirea acestuia deoarece are o semnificație puternică pentru toți cei care, după ce obțin diplome în străinătate, revin în țară și li se percep bani pentru echivalarea dipomelor. După ce că suntem în plin exod al creierelor, în loc să-i primească cu brațele deschise pe acești tineri, statul îi jignește și îi umilește cu taxe inutile și aberante. Studenții români din străinătate care se întorc acasă trebuie încurajati și primiti cu brațele deschise, nu taxați la propriu și la figurat! Dna. Ministru Anisie ne arată din nou că “reușește să ajute elevii chiar dacă nu mai este la catedră”.

Pentru prima dată în viață, un ministru al Educației a ascultat activ ceea ce am avut de spus, și a ales să fie de partea bună a lucrurilor – de partea noastră, a tinerilor, a celor care căutăm o perspectivă serioasă în România.

Vă mulțumesc, dna. Anisie, în numele Generației Altfel, pentru ca sunteți Un Altfel de Ministru!

PS: Despre cel al doilea proiect care va fi promovat de ministrul Educației vom vorbi zilele viitoare:)”, a scris Mara Mareș pe contul său de Facebook.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

România riscă să devină o ţară abandonată. Jumătate dintre tinerii între 16 şi 34 de ani vor să plece din ţară

I-a distrus maşina soţiei, după ce mama ei nu i-a returnat un împrumut de 8.000 de euro, condamnat la închisoare la Brescia