in

Alarmă în Paris, turiști agresați și prădați de romi, în ziua de Paște

Paris, duminica Paștelui, catedrala Notre-Dame. Cu sunetul clopotelor medievale în urechi, un turist merge liniștit să scoată bani de la un bancomat. În câteva secunde, e înconjurat de un grup de cinci romi, patru femei și un bărbat, care nici măcar nu încearcă să ascundă că vor să îi fure banii. Pun mâna pe el, îl înconjoară și așteaptă nerăbdători ca automatul să îi dea (sau,m mai degrabă, să le dea) prețioasele bancnote.

Astfel de scene au devenit obișnuite în capitala franceză, relatează site-ul romaniidinstrainatate.com, iar afluxul suplimentar de turiști din zilele de sărbătoare a făcut ca „recolta“ adunată de romii din România și Bulgaria să fie una foarte bogată.

Site-ul in2eastafrica.net publică fotografii cu modul de operare al romilor și își informează cititorii că grupuri de hoți, majoritatea adolescenți, mișună în jurul principalelor puncte turistice din Orașul Luminilor.

Turiștii căzuți victimă acestor atacuri povestesc că romii nu respectă nimic, ci îi interesează doar banii sau orice altceva pot să fure. Dacă vine Poliția, nu fac altceva decât să râdă și să fugă în alt loc.

Astfel, bătălia autorităților pariziene cu romii pare pierdută dinainte de a fi început. Săptămâna trecută, când Poliția a cerut pur și simplu evacuarea sistematică a romilor din centrul Parisului, au intervenit imediat grupurile pentru protecția omului, acuzând autoritățile de discriminare.

Declarația premierului francez Manuel Valls, conform căreia aceste grupuri de romi nomazi din România și Bulgaria nu pot fi integrate și ar trebui deportate a trezit și reacția unor organizații catolice. Astfel, purtătorul de cuvânt al grupului Ajutorul Catolic a spus că astfel de declarații nu fac altceva decât să stigmatizeze un popor sărac și au o tentă rasial inadmisibilă în Franța de astăzi.

Dacă până acum majoritatea romilor se instalau în special în suburbiile Parisului, acum tot mai mulți vin direct în centru, în parcuri și piețe publice. Ei profită de faptul că sunt cetățeni europeni și, prin urmare, pot să locuiască și să muncească în orice țară a Uniunii.

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Împăcare și Înviere

Descoperire macabră de Paşte: electrocutat pe stâlp la 15.000 de volţi, găsit după zece zile