in

Amprenta pe cărțile de identitate în țările UE devine obligatorie, iată ce trebuie să mai conțină

Cărțile de identitate din UE ar trebui să devină mai sigure în viitor. Din acest motiv, amprentele digitale trebuie să fie stocate pe noile carduri de identitate pentru a preveni contrafacerea de către teroriști și alți infractori, scrie presa austriacă. Comisia Europeană a propus noi reguli încă din aprilie 2018 pentru a reduce utilizarea documentelor contrafăcute, propunere la care toate țările UE au aderat.

Negociatorii din statele membre UE și Parlamentul European au convenit marți asupra noilor standarde minime pentru a face cărțile de identitate mai sigure. Una dintre noutăți este ca două amprente digitale trebuie stocate pe un cip digital, după cum au afirmat statele UE.

Astfel, cărțile de identitate trebuie:

  • să poată fi citite electronic,
  • să fie emise în format de carte de credit,
  • să conțină o fotografie și
  • să fie valabile timp de cinci până la zece ani.

În Germania, amprenta din actul de identitate a fost voluntară, în pașaport din 2007 standard.

Parlamentul European și statele UE trebuie să confirme în mod oficial acordul de marți în următoarele săptămâni. Doi ani mai târziu, toate trecerile nou emise trebuie să îndeplinească apoi noile cerințe. Cardurile de identitate eliberate anterior care nu respectă noile norme ar trebui, în general, să rămână valabile timp de zece ani, cu excepția cazului în care acestea expiră mai devreme.

În plus, sunt planificate măsuri de protecție a datelor. Autoritățile naționale ar trebui să se asigure că jetoanele pe care sunt stocate datele nu pot fi copiate sau furate și nimeni nu le poate accesa fără permisiune, spun statele UE.

Comisia Europeană a propus noi reguli încă din aprilie 2018. Acestea au fost adesea folosite de teroriști și infractori pentru a intra în UE, a spus acesta. Potrivit informațiilor disponibile, aproximativ 80 de milioane de europeni au cărți de identitate care nu pot fi citite electronic.

Italia, cartea electronică de identitate o va înlocui pe cea clasică pe tot teritoriul țării până în august 2018

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ragusa, bebelușul unei românce găsit mort, a anunțat serviciul de urgență abia după câteva ore

Veneția, organizație mafiotă destructurată, 50 de arestări, printre care un primar, un polițist și un director de bancă