in

Artistul Tudor Chirilă: «Politicienii şi partidele ştiu că diaspora nu e atât de simplu de păcălit cu promisiuni electorale deşarte»

Într-un interviu acordat Agenţiei de presă News.ro, artistul militant Tudor Chirilă a vorbit despre exodul românilor. El este autorul melodiei manifest “Declar pierdută ţară“, împotriva emigrării românilor: ”Oare conştiinţa s-o dezmetici/ Când doar copii expatriaţi vom fi?”.

Au o vină românii care au căutat o viaţă mai uşoară în altă parte?

Iată ce crede Tudor Chirilă:

«Românii care au plecat să-şi “caute viaţa pe afară” nu au nicio vină. Statutul de imigrant este un stigmat de care nu scapi niciodată. În afara ţării tale eşti mereu parte din grupul de persoana a treia plural.

Statul român administrat de guvern are datoria şi obligaţia să construiască o ţară din care oamenii să nu mai vrea să plece.

În schimb, politicienii români acreditează ideea că diaspora e formată din laşi care au abandonat lupta, de parcă ei nu sunt tot cetăţeni ai acestei ţări. Politicienii şi partidele ştiu că diaspora nu e atât de simplu de păcălit cu promisiuni electorale deşarte.

Şi atunci ei se concentrează pe publicul captiv, dependent de televiziunile de propagandă, uşor de speriat cu teme false şi naţionalism de faţadă. În tot acest timp asistăm neputincioşi la exodul forţei de muncă calificate care ar putea să ridice această ţară.»

Absurd! O tânără din Diaspora se revoltă contra pensionarilor din România: «Nu ne permiteți să ne întoarcem acasă! Voi v-ați trăit traiul, v-ați mâncat mălaiul! Ați făcut o revoluție și tot degeaba».

Repatriot intră în politică și cere vot electronic pentru românii din diaspora

 

Elena Agapi – ”Chirița din Diaspora”: ”Străinătatea e grea, dar te formează și te educă”

Unica italiancă într-o clasă de străini: «Am schimbat școala fiicei mele pentru că era marginalizată, exclusă»