in

Artiștii români din diaspora, invitați la un colocviu pe tema antreprenoriatului cultural

Liga Studenților Români din Străinătate, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe prin Departamentul Politici pentru Relatia cu Românii de Pretutindeni, organizează în perioada 24 – 26 octombrie 2013 Colocviul C.A.E.S.A.R. „Antreprenoriatul Cultural Românesc în tară si în Diaspora”.

Evenimentul îsi propune să fie un cadru de dialog si schimb de experientă între tinerii artisti și creatori de cultură, pe de-o parte, si antreprenorii culturali sau cei care doresc să sprijine artele si expresia cultural-românească, pe de altă parte.

Alături de acestia vor lua parte la dezbateri experti consacrati din domeniul cultural si reprezentanti ai institutiilor publice de resort în vederea identificării principalelor directii de dezvoltare si promovare ale culturii si ale antreprenoriatului cultural în România.

Colocviul se va desfăsura pe parcursul a trei zile si va cuprinde grupuri de lucru ce vor dezbate trei dimensiuni de importantă majoră pentru antreprenoriatul cultural: finantarea (mediul de afaceri si legea mecenatului), diplomatia creativă (brand-ul de tară, turismul cultural si legea mestesugurilor) si cadrul legislativ, necesar punerii în practică a primelor două aspecte.

Printre temele abordate se vor număra: necesitatea unei legi a mecenatului în România si atragerea antreprenorilor spre domeniul cultural, vizibilitatea culturii si traditiilor românesti în afara tării, etc.

Deschiderea evenimentului va avea loc joi, 24 octombrie la Muzeul National al Satului ‘Dimitrie Gusti’.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

OTV emite din nou. Victorie! A cui?

S-a decis: PSD va înființa organizații de tineret în diaspora