in

S-a decis: PSD va înființa organizații de tineret în diaspora

Deputatul Mihai Sturzu a fost ales, sâmbătă, la Braşov, preşedinte al Tineretului Social-Democrat (TSD), el fiind singurul candidat pentru această funcţie. Mihai Sturzu a fost singurul care şi-a depus candidatura pentru preşedinţia TSD. În cadrul Congresului, tinerii social-democraţi au adoptat şi rezoluţii privind înfiinţarea TSD Diaspora şi TSD Republica Moldova.

Deși filialele social-democrate de tineret din stăinătate nu erau organizate oficial, acestea au desfășurat acțiuni sub titulatura TSD. „Organizaţia TSD Diaspora este un proiect nou care îşi propune să unească tineri sociali-democraţi români care locuiesc înafara României şi vor să se implice activ în politica românească.”

”TSD Diaspora îşi propune să iniţieze un dialog eficient şi real între România şi tinerii români din Diaspora, pentru ca problemele acestora să ajungă pe agenda politică, iar competenţele lor să fie valorificate, atât în ţară cât şi în străinătate.” putem citi pe site-ul organizației PSD Belgia, la publicarea unui sondaj despre românii din străinătate, ca „primă acțiune a TSD Diaspora”.

Exclusiv / Ciprian Tănăsescu, noul președinte al PSD Diaspora: ”Suntem în faza de reconstrucție”

Pe facebook, pentru zona Italiei, există deja conturi ale organizațiilor TSD Roma și TSD Torino.

Din echipa de conducere a TSD mai fac parte Ioana Pop, aleasă preşedinte executiv, Gabriel Petrea – secretar general, Marius Dunca – preşedinte al Consiliului Naţional şi Andrei Tinu – vicepreşedinte.

Mihai Sturzu, în vârstă de 34 de ani, s-a născut la Bucureşti, dar a crescut la Braşov. El a studiat la Colegiul Naţional „Unirea” din Braşov şi a absolvit Facultatea de Jurnalism, Universtitatea Hyperion din Bucureşti în 2004.

În anul 2010, Sturzu a devenit membru al PSD şi purtător de cuvânt al TSD. Din iunie până în decembrie 2012 a fost consilierul premierului Ponta pe probleme de tineret. Tot în 2012, a fost ales deputat.

La Congresul TSD de la Braşov, organizat sub sloganul „Dăm forţă generaţiei noastre”, au participat aproximativ 2.000 de membri ai organizaţiei de tineret din întreaga ţară, dar şi liderul PSD, Victor Ponta, preşedintele executiv Liviu Dragnea, Contantin Niţă, Ecaterina Andronescu şi Titus Corlăţean.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Artiștii români din diaspora, invitați la un colocviu pe tema antreprenoriatului cultural

Luminița Țăranu participă la expoziția ”Dante și femeile Paradisului” de la Pescara