in

Au început să crească din nou sumele trimise de românii din Diaspora în România. Cei mai mari investitori în economia românească

Cel mai mare investitor străin din România este Diaspora, iar sumele trimise din străinătate au început din nou să crească.

Românii din străinătate au trimis în ţară aproape 3 mld. euro în 2018, pe locul doi la transferuri personale în Uniunea Europeană, după Portugalia, care primește de la muncitorii săi 3,6 miliarde de euro anual.

Fluxurile de bani trimise în România prin transferuri personale, majoritatea fiind generate de românii plecaţi la muncă în străinătate, au fost anul trecut în valoare de circa 3 mld. euro, în creştere faţă de anul 2017, când sumele care au intrat în ţară pe această cale au fost de circa 2,8 mld. euro.

Din cei 2,97 mld. euro pe care românii din străinătate i-au trimis în România, 2,66 mld. euro provin de la românii care se află în Uniunea Europeană şi 316 mil. euro provin de la românii din afara UE, arată datele Eurostat, biroul european de statistică.

Cele 3 mld. de euro care reprezintă suma de bani care a fost trimisă prin transferuri personale către România în anul 2018 fac din diaspora românească cel mai mare investitor străin în România, scrie Ziarul Financiar.

Numărul românilor care desfăşoară activităţi peste graniţe este estimat între 4 şi 6 milioane, cei mai mulţi fiind stabiliţi în Spa­nia şi Italia (peste 2 milioane de români). Deşi economia creşte la un nivel peste media europeană, de 4,1% în 2018, iar salariile au crescut cu circa 15%, numai anul trecut din România au plecat circa 240.000 de persoane, în creştere cu aproape 40% faţă de anul trecut, când au plecat 220.000.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Consulul Tiberiu Dinu de la Milano, venit la post de o săptămână, dat afară de guvernul Orban. Rareș Bogdan își arată mușchii

Mazilirea lui Dinu, reacția lui Romulus Popescu, refugiat politic în Italia: «Luați mâna, bă, de pe unul dintre cei mai competenți consuli ai României în străinătate»