in

Economia României se sprijină în continuare pe banii trimiși de diaspora: 2,3 miliarde de euro în primele opt luni ale anului

Remiterile (banii trimişi acasă de muncitorii români din străinătate) au fost, în primele, opt luni din an, la concurenţă cu investiţiile străine. Românii au trimis acasă 2,3 miliarde de euro între ianuarie şi august, în vreme ce investiţiile străine directe (fără creditele intragrup) au fost de 2,5 miliarde de euro, scrie Ziarul Financiar (zf.ro).

În aceeaşi vreme fondurile structurale primite de la UE au fost de doar 444 milioane de euro, fondurile de dezvoltare rurală de 710 milioane de euro, iar subvenţiile agricole de 1,7 miliarde de euro. Cum subvenţiile agricole au fost deja acordate aproape în întregime, spre finalul anului se va dovedi că românii plecaţi la lucru în străinătate sunt şi cei care trimit cei mai mulţi bani în ţară, în vreme ce fondurile strucuturale acordate de UE României sunt aproape complet neglijate.

Absorbţia fondurilor structurale europene, la cinci ani de la debutul exerciţiului financiar 2014-2020, este în continuare modestă.

Din cele 22,5 miliarde de euro, fonduri structurale şi de coeziune, acordate României în acest exerciţiu financiar, absorbţia efectivă este de 1,4 miliarde de euro, adică 6,5% din totalul sumei.

Bilanț la zece ani de la aderarea României la UE: aproape 4 milioane de români au emigrat, peste 52 miliarde de euro trimiși în țară

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Problema românilor din diaspora cu pașapoarte CRDS. Interpelare: ”Să fie reprezentați corespunzător!”

Italia, nu ai carnet de conducere sau nu ai împlinit 18 ani? Iată de vehicule poți conduce