in

Biserică românească veche de un secol, vandalizată în SUA. Mobilizare exemplară a comunității pentru refacerea soclului

Crucea bisericii Sfântul Nicolae din orașul Alliance, statul american Ohio va fi resființită după ce în luna august a fost distrusă, în urma unui act de vandalism.

Potrivit jurnaliștilor americani de la publicația The Alliance Review o slujbă specială va avea loc imediat după Sfanta Liturghie pe data de 5 noiembrie. Părintele John Nemes a declarat că a fost aleasă special această zi deoarece atunci se vor implini și 105 ani de la construcția bisericii.

Referitor la Sfânta Cruce distrusă, comunitatea locală s-a mobilizat exemplar și într-o perioadă scurtă de timp a fost refăcut soclul, în timp ce crucea, în formă de troiță a fost realizată manual în România.

Toată comunitatea românească din Ohio va fi prezentă la slujba de sfințire!

Pe data de 29 august polițiștii americani l-au reținut pe Richard Rhodes, în vârstă de 49 de ani, principalul suspect în acest caz.

În urma audierilor, Rhodes a recunoscut că el este cel care a distrus crucea bisericii.

De altfel, în urma anchetei s-a stabilit că Rhodes se face vinovat și de vandalizarea mai multor magazine precum și de distrugerea parbrizului unei mașini de poliție cu ajutorul unei arme de foc. Ca urmare a acestor acuzații, judecătorii au dispus ca Rhodes să fie arestat.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Fermo, îngrijitoare româncă trimisă în judecată, a furat de la bătrâna asistată 50.000 de euro

ATENȚIE! Acte false vândute românilor din străinătate: cărți de identitate, permise de conducere sau procuri notariale