in

Brand-ul “ATLASSIB” continuă să existe și să fie folosit alături de “ATLANTIC TRAVELS INTERNATIONAL”

În legătură cu articolul “ADIO, Atlassib! Cunoscuta firmă de transport internațional se desființează. Iată de cine va fi preluată”, apărut în publicația online www.gazetaromaneasca.com, facem următoarele precizări:

 În data de 20.09.2019, pe site-ul www.atlassib.ro a fost publicat, în mod transparent, și cu scopul de a fi accesibil tuturor, proiectul de divizare al SC ATLASSIB SRL.

Documentul de 42 de pagini detaliază întreaga operațiune de divizare prin absorție (totală) în favoarea unor societăți existente, operațiune prin intermediul căreia societatea divizată este dizolvată fără a intra în lichidare, iar patrimoniul său se împarte cu trei societăți existente (Atlantic Travels Internațional S.R.L., Tipo Trib S.R.L. și Horticola Internațional S.R.L. ).

Ca urmare a divizării, patrimoniile societăților beneficiare se măresc cu partea cuvenită din patrimoniul societății divizate.  Conform art.238 alin (2) lit.a) “o societate după ce este dizolvată fără a intra în lichidare, transferă mai multor societăți totalitatea patrimoniului său, în schimbul repartizării către acționarii societății divizate de acțiuni la societățile beneficiare și eventual, al unei părți în numerar de maxim 10% din valoarea nominală a acțiunilor astfel repartizate”. 

 Astfel, apreciem că titlul folosit este tendențios, în dezacord chiar cu conținutul articolului însuși, în care explicați că “Activitatea principală a Atlassib – cea de transporturi – va fi preluată cu toată infrastructura existentă de Atlantic Travels Internațional (…)”, si urmărește doar inducerea în eroare a cititorilor. 

 În fapt, procedura de divizare a SC ATLASSIB SRL înseamnă o transformare a companiei, nu o dispariție, un transfer al activelor și pasivelor din patrimoniul SC ATLASSIB SRL către cele 3 companii – Atlantic Travels Internațional SRL, Tipo Trib SRL, Horticola Internațional SRL.

Cel mai mare transportator de persoane din Romania nu dispare de pe piață, atât partea de transport internațional de persoane, cât și partea de coletărie, și însuși brand-ul “ATLASSIB” fiind preluate, cu scopul dezvoltării și îmbunătățirii acestora, de către SC ATLANTIC TRAVELS INTERNAȚIONAL SRL. 

 Din punct de vedere economic, operațiunea de divizare se justifică prin multiplele avantaje pe care le propune, care sunt bazate pe faptul că procesele în cadrul activității de transport vor fi mai bine gestionate, natura riscurilor de afacere, principalele caracteristici ale activității de management al contractelor și chiar și politicile de resurse umane sunt separate/diferite între ramurile de activitate, conducând astfel la o modalitate de organizare foarte diferită a fiecărei ramuri.

Prin urmare, acest întreg proces urmărește îmbunătățirea întregii noastre activități, și obținerea unor avantaje, cum ar fi : 

 – Îmbunătățirea gestionarii fiecărei ramuri de activitate principale; 

 – Raționalizarea cheltuielilor specifice și rentabilizarea crescută a fiecărei ramuri de activitate principale; 

 – O exploatare mai eficientă, prin redimensionarea și optimizarea resurselor economico-financiare alocate fiecărei ramuri de activitate; 

 – Asigurarea unui management mai eficient dedicat administrării fiecărei ramuri de activitate principale, resurselor și oportunităților aferente;

– O mai bună coordonare, monitorizare și adaptare la cerințele ramurilor de activitate principale; 

– O adaptare mult mai rapidă la schimbările pieței specifice; 

– Specializarea și focalizarea efortului pe tipuri de activități principale diferite;

– O mai mare flexibilitate în stabilirea strategiilor și politicilor specifice fiecărei ramuri de activitate.

 În concluzie, vă informăm că brand-ul “ATLASSIB” continuă să existe și să fie folosit alături de “ATLANTIC TRAVELS INTERNATIONAL”.

Vom merge mai departe cu acțiunile de consolidare economico-financiară, în deplină convergență cu politicile și strategiile de dezvoltare ale acționarilor, rămanem consecvenți principiilor transparenței și profesionalismului și continuăm să fim alături de toți clienții noștri, astfel încât fiecare beneficiar al serviciilor noastre să fie tratat cu respect, ospitalitate, și servicii de calitate.  În acest sens, le stăm la dispoziție clienților noștri atât prin intermediul agențiilor proprii sau colaboratoare din țară și din Europa, cât și online, prin intermediul site-ului www.atlassib.ro.

 Totodată, precizăm că, prin reprezentanții desemnați, stăm la dispoziția presei pentru orice solicitare care vizează interesul public. 

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Potenza, își bătea mama cu pumnii, româncă de 50 de ani, prinsă în flagrant de polițiștii italieni

TVR plătește 16 milioane de euro unei firme italiene, pentru retransmiterea programelor prin satelit timp de 5 ani. TVRI se va recepționa în toată Europa