in

Candidată româncă în Italia în schimb de experiență la București

Se pare că impactul pe care l-a avut diaspora la alegerile prezidențiale, confirmându-se pentru a doua oară consecutiv o forță capabilă să întoarcă rezultatele alegerii celui mai important om în stat, nu a rămas fără ecou, din ce în ce mai multe partide românești lansând, în vederea viitoarelor scrutine administrative și legislative din acest an, oferte sau inițiative dedicate cetățenilor stabiliți în afara hotarelor țării.

După confirmarea candidaturii la fotoliul de consilier al Consiliului Județean Vrancea, pe listele partidului, a lui Ovidiu Burdușa, om de afaceri de succes stabilit la Roma, Partidul Național Liberal se implică și în susținerea românilor care au decis să-și încerce șansa în politica locală din Italia. De această dată, Eva Laslo, secretară a organizației PNL Torino și candidată pe listele Forza Italia pentru un loc în consiliul circumscripției 8 din Torino a fost invitată la București pentru un schimb de experiență electoral, informează un comunicat al biroului de presă al PNL Diaspora, intitulat ”PNL DIASPORA SPRIJINĂ CANDIDAȚII ROMÂNI DIN STRĂINĂTATE”:

”În perioada 24 – 25 aprilie, doamna Eva Laslo, candidată din partea Partidului Național Liberal la Consiliul local al Circumscripției numărul 8 din Torino, a efectuat o vizită de lucru la București. Pe parcursul șederii sale în România, Eva Laslo a avut întâlniri cu lideri și reprezentanți ai partidului precum Cătălin Predoiu și Cristina Pocora – candidați ai PNL la primăriile capitalei și a Sectorului 3, Mihai Voicu – primvicepreședinte, Cezar Preda și Florin Alexe – vicepreședinți, Victor Ionescu – președinte executiv al PNL Diaspora, Mihai Barbu – secretar general adjunct și Cristian Tudorache – viceprimar al Sectorului 3.

În ziua de 24 aprilie, domnia sa a luat contact direct cu acțiunile de precampanie ale partidului prin vizitarea unor corturi de informare și strângere de semnături, printr-o întâlnire cu membrii și simpatizații partidului la sediul PNL Secor 3. Vizita a continuat cu o serie de întâlniri cu lideri ai partidului, prilej cu care a avut loc un schimb de experiență și de bune-practici referitoare la viitoarele alegeri locale.

„Doresc să mulțumesc colegilor din PNL pentru oportunitatea acestui schimb de experiență și să îi asigur că, împreună cu ceilalți candidați români ai Forza Italia din Torino, și anume Maria Ungureanu și Mihai Tăncău, vom face tot posibilul pentru a reprezenta cu cinste comunitatea românească”, a declarat Eva Laslo.

„Anul acesta, alegerile locale din România și Italia vor avea loc la aceiași dată. Poate este un semn bun. Noi nu am uitat angajamentele luate în fața românilor și ne ținem de cuvânt. În acest sens, încurajăm și sprijinim românii din diaspora care doresc să își ajute comunitățile din care fac parte. Legiferarea votului prin corespondență a fost un succes. Pasul următor constă în reprezentarea românilor din diaspora de către români”, a declarat Victor Ionescu, președinte executiv al PNL Diaspora.”

Eva Laslo are 31 de ani, este absolventă a Facultății de Drept din Brașov și originară din Bacău. La alegerile locale de la Torino, în luna iunie, este candidată pe lista Forza Italia la consiliul circumscripției 8 din orașul de pe Pad, sloganul său electoral fiind ”Futuro ai giovani!”.

Eugen Vîlcu


Citește și:

Eva Laslo, candidată la Torino: ”Viitorul este al tinerilor, deci să îl luăm în serios”

Românii au pus ochii pe municipiile din Torino: asaltul celor cinci magnifici

Români din Torino, întâlnire de succes a coaliției candidaților de dreapta: ”Am decis să colaborăm, să lucrăm în echipă”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un adevărat miracol. Cum folosesc japonezii apa ca să țină bătrânețea și cancerul la distanță

Italia, a ucis un politician de extremă dreapta, român condamnat la 25 de ani închisoare