in

Cât câştigă românii din străinătate? Vezi meseriile cele mai bănoase

Veniturile medii obţinute de români în străinătate variază între 550 şi 1.500 de euro, potrivit datelor furnizate de agenţiile de plasare de forţă de muncă în străinătate şi Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), citată de Realitatea.net.

Românii care lucrează în domeniul petrol şi gaze, construcţii şi sectorul medical câştigă în medie peste 1.500 de euro lunar. Media salarială din aceste domenii este ridicată de salariile inginerilor şi ale medicilor specialişti, salarii care pot ajunge la 7.000 – 8.000 de euro pe lună, spun recrutorii.

Salariul mediu în transporturi ajunge la 1.200 de euro lunar, în timp ce în domeniul hotelier şi turism la 800 de euro, potrivit unei statistici realizate de reprezentanţii Tjobs, portal ce reuneşte ofertele de muncă în străinătate a peste 500 de agenţii de recrutare.

Potrivit datelor ANOFM, românii care să lucreze în agricultură câştigă între 800 şi 1.100 de euro pe lună. Cele mai mici venituri sunt obţinute de muncitorii necalificaţi (600 de euro) şi de persoanele care desfăşoară activităţi de îngrijire bâtrâni şi copii 550 de euro.

Contracte prin Tjobs şi ANOFM

În 2010, aproape 140.000 de români au obţinut contracte de muncă în străinătate prin intermediul Tjobs şi peste 110.000 au plecat la muncă în străinătate prin ANOFM.

Integral pe Realitatea.net

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Andreea Olariu (Io Canto) a cucerit trofeul Mamaia 2011 cu o melodia “Ciao, amore come stai”/ VIDEO

Românii, în topul imigranţilor care îşi cumpără casă în Italia. Vezi ce preferinţe au