in

Ciolacu foarte îngrijorat: Românii din diaspora nu vor putea vota la alegerile parlamentare

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că românii din diaspora nu vor putea să voteze la alegerile parlamentare în țările în care locuiesc, fiindcă statele respective nu vor permite României să amenajeze secții de vot.

“Marea problemă la alegerile parlamentare este cu totul alta. Toate statele europene ne-au transmis că nu vor fi de acord ca pe teritoriul ţărilor lor să fie deschise secţii de vot.

Cu alte cuvinte, toată diaspora nu va avea posibilitatea să voteze. Cred că e un semn de întrebare major şi ar trebui o discuţie serioasă în Parlament cu toţi liderii politici, să vedem ce este de făcut”, a susţinut Ciolacu.

Liderul PSD a explicat că dreptul de a alege este unul fundamental: “În Constituţie, dreptul de a alege şi de a fi ales este fundamental. Din câte îmi aduc aminte, în anul 1989, acesta a fost primul lucru pentru care am ieşit în stradă”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Accident înfiorător la Foggia, o mașină cu doi români a ieșit de pe carosabil și s-a prăbușit în canal

Ex-fotbalist român în Diviza A, candidat la alegeri în Italia: ”Vreau să promovez comunitatea în politica italiană, nu s-o retrogradez în divizie inferioară”