in

Condiții pentru românii din Diaspora care se întorc în țară pentru sărbătorile de iarnă

Autoritățile din România impun anumite condiții pentru românii care revin în țară pentru Crăciun sau Revelion.

Autoritățile exclud reintrarea României în carantină totală, însă anumite măsuri se pot lua doar local, acolo unde există focare și situația o impune, potrivit evz.ro.

Specialiștii se tem că odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, mulți români se vor întoarce în țară, iar în aceste condiții, pentru că situația epidemiologică din Uniunea Europeană nu este deloc favorabilă, putem asista la o explozie a cazurilor de infectare cu COVID-19.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat că cei care revin în România pentru a petrece sărbătorile de iarnă, fie trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, fie să stea în carantină, în funcție de ce perioadă aleg să rămână pe teritoriul țării.

„După cum știți, sunt acele țări care au o rată de infectare mai mare că a noastră. Condițiile sunt aceleași, dacă vine pentru trei zile vin cu un test, realizat în maxim 48 de ore, negativ. Dacă vin pentru mai mult timp intră în carantină, cu posibilitatea că în cea de-a 8-a zi să facă acel test, iar dacă este negativ în cea de-a 10-1 să iasă din carantină”, a precizat Nelu Tătaru.

Autoritățile centrale au actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Astfel, cei ce vin în România din una dintre aceste țări sunt obligați să stea 14 zile în carantină.

Singura excepție de la această regulă e dacă vin pentru o perioadă de 3 zile și prezintă un test negativ de COVID 19, făcut cu cel mult 48 de ore înainte.

La această oră peste 30 de localități din România se află în carantină.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
cotroceni

Diana Șoșoacă, viitoare senatoare AUR, și-a scos masca în fața lui Iohannis: «SPP-ul a înlemnit»

Știri din colonie: premierul interimar Nicolae Ciucă, decorat de ambasadorul SUA cu „Legiunea de Merit”, în prezența lui Klaus Iohannis