in ,

Diana Șoșoacă, viitoare senatoare AUR, și-a scos masca în fața lui Iohannis: «SPP-ul a înlemnit»

Viitoarea senatoare a Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Diana Șoșoacă, a povestit într-un live pe Facebook cum l-a sfidat pe președintele Klaus Iohannis în întâlnirea de la Palatul Cotroceni, când şi-a dat jos masca de pe faţă. 

În imaginile postate pe site-ul preşedinţiei, se vede cum Şoşoacă poartî masca neglijent, sub nas. În înregistrarea transmisă pe facebook, Sosoaca povesteşte cu mândrie cum şi-a dat masca jos „în faţa lui Iohannis”.

„Am făcut un lucru prin care am dat un semnal domnului preşedinte, de fapt Instituţiei Prezidenţiale. Deci eu nu am ţinut masca decât pe gură, în rest am respirat normal. M-am uitat fix în ochii domnului preşedinte, ni s-a vorbit frumos, cu glas cutremurător chiar şi ni s-a spus că în urma discuţiilor se pare că nu se poate configura un guvern”, a spus Diana Sosoaca.

Viitorul parlamentar arată că iese la iveală că AUR a încurcat planurile politice: „Şi mă bucur din suflet. De fapt nu noi le-am încurcat planurile, ci poporul român.”

„Se uitau înlemniţi şi nu înţelegeau cum pot să mă plimb fără mască în interiorul Palatului Cotroceni”

Iohannis ar fi întrebat delegaţia AUR dacă mai este ceva de spus şi s-ar fi uitat la Şoşoaca, scrie ziare.com.

„Eu am continuat să mă uit puternic în ochii dânsului. Dânsul s-a ridicat în picioare. Ne-am ridicat şi noi. Şi în acel moment, George (George Simion- n.red.) i-a spus că are un cadou pentru dânsul. Tabloul cu România Mare în care sunt pictate pădurile României, aşa cum erau cândva. Domnul preşedinte s-a uitat la noi, a spus că-l va prelua un consilier. Şi în acel moment mi-am luat masca de la gură şi am pus-o jos pe masă. Rămânând fără mască în faţa Preşedintelui României. S-a uitat la mine, m-am uitat la dânsul. Ne-am salutat: Sărut-mâna! Bună ziua! La revedere, domnule preşedinte! Iar de acolo, efectiv, am ieşit fără nicio mască. Evident că SPP-ul a înlemnit. M-a rugat să-mi pun masca.

Am spus: Am şi eu drepturi în această ţară. Există excepţii de la lege. De la o lege oricum neconstituţională. Nici măcar nu este lege. Am o adeverinţă medicală. Mi-a fost cerută adeverinţa, mi-au făcut o copie după ea. Dar toţi albiţi, înţepeniţi, au tăcut şi ne-au condus spre ieşire, unde nimeni, ne-am întâlnit cu zeci de SPP-isti şi consilieri, nimeni nu a mai avut curajul să ne spună nimic.

Se uitau la mine înlemniţi şi nu înţelegeau cum pot să mă plimb fără mască în interiorul Palatului Cotroceni. Pot pentru că legea îmi permite. Şi pentru că toţi ştiu că tot ce s-a adoptat de guvern în această perioadă este ilegal, este neconstituţional,” conchide Şoşoacă.

Potrivit reglementărilor în vigoare în România, purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gură, este obligatorie în timpul stării de alertă pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani atât în spaţiile închise cât şi în cele deschise, la nivel naţional, indiferent de raţă de infectare din localitatea respective.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Populația Italiei, din ce în ce mai bătrână, nici imigranții nu mai pot salva declinul demografic

Condiții pentru românii din Diaspora care se întorc în țară pentru sărbătorile de iarnă