in

Cresc sumele trimise de românii din străinătate: 2,45 MILIARDE în 2016

Eurostat ne dă o veste bună: românii care muncesc în străinătate au trimis, anul trecut, mulţi bani în ţară. Astfel, în 2016 ei au trimis nu mai puţin de 2,45 de miliarde de euro, o sumă foarte importantă care reprezintă cel mai înalt nivel de după 2010 și al patrulea cel mai ridicat din Uniunea Europeană, scrie Național.

Altfel spus, românii din diaspora au trimis cu 12,5% mai mulți bani în țară decât în 2015, când valoarea transferurilor a fost de 2,17 miliarde de euro.

E adevărat, suntem încă departe de recordul atins în 2008, când “căpşunarii” au trimis în țară 5,15 miliarde de euro. În 2016, cele mai mari intrări de transferuri personale au fost în Portugalia (3,3 miliarde de euro), Polonia (3 miliarde de euro), Marea Britanie (2,5 miliarde de euro), după care vine diaspora noastră şi banii trimişi spre România.

De asemenea, cele mai mari surplusuri la nivelul transferurilor de bani – intrări minus ieșiri – sunt înregistrate în Polonia, Portugalia (+2,8 miliarde de euro) și România (+2,2 miliarde de euro).

La ora actual, circa 5 milioane de români lucrează temporar sau permanent în străinătate, potrivit estimărilor pe baza datelor de la consulatele României. Dintre aceștia, în jur de 4 milioane s-au stabilit în afara țării, cei mai mulți în interiorul Uniunii Europene. Cifra este una estimată, în condițiile în care nu există o statistică oficială în acest sens.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Varese, român beat, s-a năpustit fără motiv asupra a două bătrâne și le-a bătut până le-a băgat în spital

Dispar declarațiile de venit în Italia! Revoluția anunțată de directorul Ernesto Ruffini: ”Cetățeanul va fi cel care va controla datele”