in

Dispar declarațiile de venit în Italia! Revoluția anunțată de directorul Ernesto Ruffini: ”Cetățeanul va fi cel care va controla datele”

Declarația de venit va intra la pensie în cinci ani. Revoluția fiscală este anunțată de directorul Administrației Financiare, Ernesto Ruffini într-un interviu în La Repubblica: ”Astăzi există declarația precompletată, însă îmi place să cred că este doar o etapă intermediară între cum eram și cum vom fi”. Viitorul, așadar? ” În momentul în care fiscul deține toate datele, îți prezintă elaborarea acestora și tu din controlat devii controlor al fiscului, este revoluția anunțată.

”Am convocat toți intermediarii, contabilii, consultații privind munca și ceilalți profesioniști. Acumulând tot mai multe date și evitând bineînțeles să le cerem pe cele pe care le avem deja, trebuie să dispară conceptul de declarație de venituri. În momentul în care fiscul deține toate datele, îți prezintă elaborarea acestor date și tu din controlat devii controlor al fiscului. Îți furnizez un serviciu și ai dreptul să vezi dacă am lucrat bine”, a declarat Ruffini.

Directorul Agenției Fiscale vizează anularea declarației de venit ”în cinci ani. Fiind vorba de o operațiune complexă consider că orizontul posibil pentru intrarea în ritm este acesta”.

Se schimbă viziunea? ”Fiscul trebuie să asculte, să se confrunte. Și să se schimbe”, susține Ruffini. ”Termenul «Fisc amic» nu-mi place – mărturisește, amicii se aleg. Fiscul poate fi cel mult o rudă”. Trebuie să ne schimbăm viziunea: interlocutorul Agenției nu va trebui să fie un cod fiscal, ci cetățeanul. Cu C mare”.

Noul cuvânt de ordine va fi ”gata cu scutirile”, însă contribuabilii vor trebui ajutați să se pună în regulă. Ruffini subliniază și că suspendarea cartelelor de datorii ”nu este din punct de vedere tehnic o scutire de taxe”. ”Cred că să dai cetățenilor posibilitatea de a se pune în regulă fără o serie de sancțiuni și dobânzi nu este greșit”. Există apoi, ”prea multe taxe inutile”. Taxele sunt însă ”prețul pe care îl plătim pentru a trăi în această societate. Amicii se aleg, fiscul poate fi cel mult o rudă”.

Directorul Agenției Fiscale arată cu degetul către evazioniști: ”Nu e posibil ca numai 1% să declare peste 200.000 de euro”.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cresc sumele trimise de românii din străinătate: 2,45 MILIARDE în 2016

Muncitor român de 60 de ani, ucis de o mașină lângă Roma în timp ce traversa strada, italiancă denunțată