in

Cu câți bani putem trece granița

Bună ziua, urmează să mă întorc în țara mea de origine. Aș dori să știu dacă există o limită pentru banii pe care îi pot lua cu mine când trec frontiera italiană și dacă trebuie să dau declarații speciale.

Legea italiană nu pune limite cantității de bani în numerar sau valorilor asimilate (cum ar fi, de exemplu, cecurile de călătorie) cu care se pot trece frontierele italiene, atât la intrare cât și la ieșire. Și acest lucru este valabil atât pentru călătoriile dinspre și către țările Uniunii Europene cât și pentru cele dinspre și către țările extracomunitare.

Când însă suma este egală sau mai mare de 10.000 de euro, este necesar să se completeze o declarație și să se depună la birourile Vămii în momentul în care se trece frontiera. Formularul de utilizat poate fi descărcat de pe site-ul Agenției Vămilor și Monopolurilor www.agenziadoganemonopoli.gov.it.

În declarație se vor introduce datele personale și, dacă declarația este completată de altcineva, cele ale persoanei în contul căreia se efectuează transferul. Apoi este necesar să se specifice cantitatea de bani, originea lor, destinatarul, dacă e diferit de declarant, și la ce vor fi utilizați.

În fine, trebuie introdus itinerarul și mijloacele de transport utilizate.

Cei care nu prezintă declarație și sunt descoperiți în timp ce transportă cel puțin 10.000 de euro, riscă sancțiuni grele, care cresc în funcție de sumă. Acestora li se pot confisca de la 30% la 50% din bani și pot primi amendă în valoare de 10% – 50% din suma care depășește limita de 9.999 euro.

Amenda minimă este de 300 de euro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 2.5]

Accident de muncă, corpul a dispărut de la morgă: «Vreau înapoi corpul fratelui meu»

Președintele CCIRO Italia, premiu de excelență la Primul Congres de Diplomație Bilaterală