in

Cutremur în Creta, 5,8 grade pe scara Richter. Multe clădiri avariate

Un cutremur puternic a avut loc, luni dimineaţă, în jurul orei 09:17, în insula Creta din Grecia, anunţă Centrul Seismologic Mediteranean European (EMSC). Prima estimare a Institutului Geodinamic vorbește despre o magnitudine 5,8 pe scara Richter.

Epicentrul seismului s-a aflat la 22 km nord-vest de Arvi, 78 km sud de Heraklion, la o adâncime de 5 km. La rândul său, Institutul Euro-Mediteranean a estimat seismul la 6,2 Richter, potrivit kathimerini.gr.

Presa locală scrie că seismul a fost puternic resimțit nu numai în Heraklion, dar și pe întreaga insulă. Secvența de replică este intensă, deoarece au existat două vibrații, de 3.8 și 4.5 pe scara Richter.

Ar fi fost raportate daune materiale în Arkalochori și în satele din jur.  Mai multe clădiri și temple ar fi fost afectate. În biserica Agia Fotini din Roussochoria ar fi fost înregistrate pagube importante. Până la acest moment nu există informaţii despre răniți. Conform primelor informații, pompierii au primit apeluri pentru salvarea de sub dărâmături a trei persoane.

Cutremur în Sicilia, fără să cauzeze pagube, însă a creat panică. ”Mulţi oameni au ieşit în stradă de frică”

De asemenea, în zona Arkalochori, pietrele au căzut pe drumuri, dar și clădirile au fost grav avariate de unda cea mai puternică. Au fost raportate ferestrele sparte. ”Imaginea din zonă este șocantă”, scrie cretalive.gr .

Conform informațiilor, au fost raportate pagube în Agies Paraskies și Thrapsano, în special în clădirile vechi. Drumul către Profitis Ilias este închis din cauza unei alunecări de teren. O ,așina a fost zdrobită, fără răni grave pentru ocupanți.

Judecătoria Heraklion a fost evacuată, după cutremurul principal și replicile care au urmat.

sursa: greciaonline.ro

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
mistreti roma

Invazie de mistreţi în Roma. „NU e posibil! Mi-e teamă să merg pe trotuar”

badanta italia proteste

Români din Italia se alătură protestelor împotriva introducerii Green Pass. ”Badantele românce sunt disperate”