in

Invazie de mistreţi în Roma. „NU e posibil! Mi-e teamă să merg pe trotuar”

Roma, invadată de mistreţi. De la o vreme, aceste animale sălbatice sunt o prezenţă tot mai des întâlnită în capitala Italiei. Porcii veniţi din pădurile învecinate scormonesc în pubele pline cu gunoi, în căutare de hrană, spre exasperarea localnicilor.

„Ce fel de educaţie este aceasta pentru copii? Suntem în capitala Roma, cu porci mistreţi peste tot, care pot intra în grădinile noastre. Aşa ceva nu e posibil! Mi-e teamă să merg pe trotuar pentru că pe o parte sunt tomberoane și s-ar putea ca mistreții să sară pe mine”, povesteşte îngrozită o localnică.

“Ne-au invadat. Aseară, când sora mea își închidea magazinul de încălțăminte, la ora 20:00, a găsit în jur de 30 de mistreţi lângă magazin”, a declarat proprietarea unui restaurant.

Potrivit autorităţilor din Peninsulă, sunt peste două milioane de mistreți în Italia, cu 15% mai multi față de perioada de dinainte de pandemie. Și nu doar Roma e afectată, relatează Ştirile Pro TV.

Potrivit unui studiu, anul trecut mistreţii au provocat un accident rutier la fiecare 48 de ore, în urma cărora 16 persoane au murit şi peste 200 au fost rănite.

Italia. O româncă a fugit cu 47.000 de euro şi bijuterii valoroase din casa unui prieten care o ajuta

Cu toate acestea, militanţii pentru drepturile animalelor se opun oricărei metode care le poate pune mistreţilor viaţa în pericol.

“Nu poţi ucide animalele, pentru că nu ele sunt cauza problemei. Dacă nu ar exista problema gunoiului pe străzi, animalele sălbatice ar rămâne în mediul lor. Există soluţii alternative, cum ar fi capturarea lor, sedarea, sterilizarea şi mutarea lor în zone protejate”, a declarat Claudio Locurato, membru al unei asociații pentru protecția animalelor.

Soluţii sunt aşteptate din partea primarului Romei, mai ales că, la începutul lunii viitoare, în capitala italiană vor avea loc alegeri locale. Turmele de mistreţi care apar pe străzile Cetăţii Eterne au devenit chiar subiect în campania electorală pentru primăria oraşului.

Primarul Virginia Raggi, care doreşte un nou mandat, este acuzată de contracandidaţi că nu face nimic pentru a goni mistreţii de pe străzi. În replică, ea relevă că animalele vin din afara oraşului, adică dintr-o regiune administrată de adversarii săi politici.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
romanca furt 47.000

Italia. O româncă a fugit cu 47.000 de euro şi bijuterii valoroase din casa unui prieten care o ajuta

Cutremur în Creta, 5,8 grade pe scara Richter. Multe clădiri avariate