in

Daily Express: ”Londra se umple de cerșetori, hoți și prostituate din România”

Grupări din România aduc sute de cerşetori, hoţi şi prostituate la Londra, înaintea Jocurilor Olimpice, scrie cotidianul Daily Express.

Potrivit cotidianului britanic, sute de români sunt aduși cu autocarele la Londra înaintea Jocurilor Olimpice de către bande infracționale pentru a cerși, fura sau pentru prostituție. ”Est-europeni fără nici un ban coboară din autocare la West End, deja dotaţi cu hărţi care le indică unde să lucreze. Străzile din zona Marble Arch sunt pline de imigranţi care dorm pe unde apucă”, afirmă Daily Express.

Autorii materialului citează un ofiţer responsabil de reducerea infracţionalităţii la Westminster, Claire Hardy, care a declarat că „ne confruntăm cu primele acţiuni antreprenoriale ale unor bande organizate înaintea Jocurilor Olimpice”. Hardy a declarat că românii sunt foarte bine instruiți asupra zonelor în care urmează să activeze și ”sunt învățați să-și protejeze și să lupte pentru teritoriul lor”.

Nickie Aiken, membru al Cabinetului Consiliului Westminster pentru protecţia comunităţii, spune în același articol că „am avut întotdeauna probleme cu est-europenii care vin aici. Dar în ultimele trei săptămâni au venit cu o intensitate pe care nu am mai întâlnit-o până acum”. Aiken a mai declarat că deşi sunt trimişi înapoi în România, se întorc rapid pentru că Marea Britanie are reputaţia că oferă ajutoare şi cazare.

Autorităţile londoneze  evacuează în fiecare noapte până la 60 de români fără adăpost din zona Marble Arch şi Oxford Street. Poliţia a descoperit 50 de femei aduse în zonă pentru a lucra ca prostituate şi au arestat patru cerşetoare care foloseau copii cu vârsta chiar şi de trei săptămâni, mai releva articolul.

Evacuarea oamenilor şi curăţarea mizeriei pe care o fac costă mii de lire sterline. Munca suplimentară a paznicilor a determinat deja costuri suplimentare de 13.000 de lire (circa 16.000 de euro), iar broşurile pentru a-i avertiza pe localnici să nu le dea bani cerşetorilor au costat 8.000 de lire (aproape 10.000 de euro).

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Apelul asociaţiilor cetăţenilor moldoveni din Italia: „Susţinem legea anti-discriminare”

Beat la volan: a tamponat 20 de maşini cu tirul