in

Dăncilă, mesaj către copiii din afara graniţelor: «România vă aşteaptă să vă întoarceţi acasă»

„Dragi copii români de pretutindeni, pentru noi sunteţi foarte importanţi, pentru România sunteţi foarte importanţi şi încercăm să vă aducem în ţara pe care părinţii, bunicii noştri o consideră acasă. Sperăm ca acest lucru să-l faceţi şi voi. Dorim să descoperiţi România, să fiţi ataşaţi de valorile româneşti. Veţi întâlni oameni minunaţi, profesori dedicaţi, veţi vedea locuri frumoase, veţi cunoaşte tradiţiile noastre, dar şi frumuseţea sufletului de român. (…) Nu uitaţi un lucru, România vă aşteaptă să vă întoarceţi acasă”, a spus premierul Viorica Dăncilă la deschiderea taberei ARC de la Sulina, dedicată copiiilor din ţările aflate în jurul graniţelor.

La evenimentul de deschidere a taberei, de sâmbătă 6 iulie, alături de ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero, a fost prezent și Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, care a jucat ping-pong cu premierul. Când Teodorovici a ratat o minge, Dăncilă a spus, râzând, cu paleta în mână: „Vă anunţ prima remaniere”.

Înscrie-te pa pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Peste 3.000 de elevi şi tineri români din ţările aflate în jurul graniţelor şi Balcani, precum şi din diaspora participă la cea de-a XI-a ediţie a taberei ARC, la Centrul de Agrement din Sulina, judeţul Tulcea şi Oglinzi, judeţul Neamţ, precum şi Căprioara, judeţul Hunedoara.

Activităţile organizate în cadrul Programului se vor axa pe dezvoltarea abilităţilor de comunicare în limba română, pe informarea participanţilor asupra istoriei românilor şi aprofundarea cunoştinţelor de cultură şi civilizaţie românească.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Pescara, doi frați români împușcați de un italian, s-au luat la ceartă aparent dintr-un motiv banal

«Dumnezeu nu a îngăduit ca românii să plece cu milioanele din propria ţară doar pentru ca să ducă o viaţă mai bună şi să-şi sature pântecele mai uşor»