in

Daniel Ţecu (Fadere): Românii din diaspora vor să voteze la referendum

FADERE (Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa) îşi exprimă, într-un comunicat, „îngrijorarea” faţă de evenimentele derulate în ultimele două săptămâni în România şi „solicită urgent” Guvernului României să facă demersurile necesare pentru a creea toate condiţiile ca orice român din Diaspora să aibă posibilitatea de a vota.

„Amintim că dreptul la vot este prevazut in Constituţia României, iar Guvernul are obligaţia de a creea toate condiţiile pentru ca acest drept să fie asigurat şi respectat.

Sunt bine cunoscute locurile în care se regăsesc cele mai importante comunităţi de români în Europa. De aceea solicităm ca în toate aceste locuri să fie amenajate suficiente secţii de votare. Conform ultimelor date furnizate de către Institutele de Statistică din ţările europene în acest moment doar în Diaspora Europeană locuiesc peste 4 milioane de cetăţeni români.

Consider ca statul de drept este pilonul principal într-o democraţie autentică de aceea trebuie respectat cu sfinţenie precum Biblia şi Mama”, a declarat Daniel Ţecu, preşedintele FADERE.

Marian Mocanu: Diaspora nu trebuie să voteze la referendumul pentru suspendarea lui Băsescu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Senatorul Viorel Badea s-a întors în PDL

Dezastru la Bacalaureat: 60% dintre elevi au picat