in

Daniel Ţecu (FADERE): USL se teme de votul românilor din Diaspora

Guvernul Romaniei a dat astazi 05-02-2014 o Ordonanta Guvernamentala in care se stipuleaza ca romanii din strainatate vor putea vota doar daca vor face o cerere cu 30 de zile inaintea scrutinului.

De 20 de ani romanii din Diaspora asteapta ca politicienii romani sa se puna de acord si sa promulge o lege care sa inlesneasca dreptul la vot. Votul electronic, votul prin corespondenta au ramas doar discutii pentru ca o parte dintre politicieni inca se tem de votul romanilor din Diaspora.

Distantele dintre sectiile de vot din Diaspora sunt foarte mari. Pentru a vota, unii romani trebuie sa parcurga chiar si 500 Km.

Romanii din Diaspora au votat mereu in numar foarte mic fata de numarul lor, insa de ficare data numarul lor s-a dublat de la un scrutin la altul. Credem ca aceasta Hotarare Guvernamentala va reduce considerabil numarul votantilor din afara Romaniei.

Este o jignire adusa romanilor din afara granitelor de aceea cerem Guvernului Romaniei sa modifice de urgenta aceasta Hotarare de Guvern. Cerem Domnului Victor Ponta si Domnului Crin Antonescu sa caute forme prin care sa inlesneasca dreptul la vot al romanilor din Diaspora „a declarat Daniel Tecu, presedinte FADERE.

Presa FADERE, 05.02.2014

Guvernul aruncă în aer votul diasporei: vor putea vota numai cei înscriși la ambasadă

Cristian David: Ordonanţa guvernului privind Registrul Electoral NU AFECTEAZĂ dreptul de vot al românilor din diaspora

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cristian David: Ordonanţa guvernului privind Registrul Electoral NU AFECTEAZĂ dreptul de vot al românilor din diaspora

Flavio Tosi va participa mâine la Forumul economic România-Italia de la Verona