in

Deputații au cheltuit pe deplasări externe peste 1,6 milioane de lei

Anul trecut, deputații au făcut peste 170 de vizite externe în destinații exotice precum Ecuador sau Kazahstan. Acestea au crescut bugetul Camerei cu mai mult de un milion și jumătate de lei.

Cea mai costisitoare este participarea președintelui Camerei Deputaților Valeriu Zgonea la Forumul economic de la Astana (foto). Deplasarea în Kazahstan a costat 96.000 de lei. Aceeași Cameră a decontat 78.000 de lei pentru participarea a nu mai puțin de nouă deputați, timp de șase zile, la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei desfășurată în Franța.

Una dintre cele mai exotice destinații ale aleșilor, în 2013, a fost Ecuador. Trei parlamentari au petrecut zece zile la Quito. 43.000 de lei a costat sejurul sud-american al celor trei norocoși.

Potrivit site-ului Camerei Deputaților, cele 171 de deplasări ale deputaților în străinătate de anul trecut au însumat costuri de peste 1,6 milioane de lei. Pe lângă deplasările în străinătate și în circumscripții electorale, aleșii mai primesc indemnizații, diurnă, bani pentru cazare și telefoane, dar și bani pentru pesonalul angajat la birourile parlamentare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Pentru prima dată, în Italia se va discuta despre figura marelui intelectual român Nicolae Steinhardt

Şoferii români, în topul blatiştilor pe autostrăzile din Italia